Technics Floorstanding Speaker System SB-R1

Постига уникално ниво на звукова репродукция, благодарение на концепцията на Technics за линейна фаза и point-sound-source.
Система point-sound-source
За да се постигне фокус на звуковата сцена и прецизно поставяне на звуковите елементи в пространството, предните части на високоговорителите трябва да бъдат перфектно разположени, за да може звука да достига до ушите на слушателя едновременно, без значение от неговата позиция. Или с други думи, тонколоните трябва да звучи сякаш целия звук идва от една единствена точка (point sound source). 
Изцяло на на ново разработения плосък дву-лентов коаксиален високоговорител, който комбинира средно и високо честотни драйвери, работи с виртуален коаксиален нискочестотен високоговорител за да реализира концепцията point sound source, осигурявайки превъзходни характеристики на насочеността в целия честотен диапазон, без пикове и падове. 
Фазово прецизен драйвер (двулентов коаксиален)
За вярна с оригинала репродукция на средно и високочестотния диапазон, Technics са разработили изцяло нов плосък дву-лентов коаксиален високоговорител. Плоската диафрагма на средночестотния драйвер е със сандвичова конструкция, и използва ултра-лек карбон с висока якост и алуминиево ядро на намотката. Този говорител запазва перфектно бутално движение в честотния диапазон дори и над точката на кросоувър с туитъра, и елиминира изкривяванията, породени от така наречения "ефект на кухината" при конвенционалните високоговорители с конусовидна диафрагма. Задвижващата система включва голям магнит, медна капсула и къса намотка с висока плътност, разположена по ръба за да се постигнат висока мощност и ниски нива на изкривявания, а шасито на говорителя е от излят алуминий със структура разсейваща резонансите за да се елиминират дори и най-малките нежелани вибрации. 
Ултра-широк честотен диапазон 
Благодарение на туитъра с купол от карбон, който е монтиран в центъра на плоския средночестотен високоговорител, SB-R1 са способни да репродуцират честоти чак до 100 kHz. А с нискочестотното представяне, слизащо до 20 Hz, тези озвучителни тела са готови да доставят обширната честотна лента която предлагат високо качествените източници на музика с висока резолюция.  
Кутии с висока якост и огъната форма 
В кутиите на тонколоните са използвани прегради с дебелина 50 мм, които поддържат системата и подтискат нежеланите резонанси, а страничните панели са изработени от огънат осем слоен MDF и редуцират вътршните и външните дифракции и отражения. 
Вътрешно разделяне отделя шасито на висока и ниска секция, като по този начин се предотвратяват стоящи вълни от нисък ред във вертикална посока. Изборът на абсорбиращ акустичен материал и неговата позиция са оптимизирани според честотния диапазон на всеки високоговорител, както и според обема на кутията, като това още повече помага за подтискането на стоящите вълни вътре в нея. Дори обръчите около всеки високоговорител са направени от материал с висок поглъщащ фактор за да се елиминира възможността да излиза звук от друго място освен от диафрагмите на високоговорителите.  
Лъскавият завършек на кабинетите е резултат на серия от процеси, които включват многократно нанасяне на покритие, шкурене и полиране - високото ниво на изработка допълва високо качествения звук. 
16 см. ниско честотен високоговорител с голям ход 
Technics са разработили нискочестотен високоговорител с голям ход, който е способен да възпроизведе супер-ниски честоти с драматично редуцирани нива на изкривявания, като доставя мощен, динамичен и откликващ бас. Дизайнът пуш-пул  (Symmetrical Surround Technology, SST) нулира вторичните харминични изривявания в нискочестотния диапазон.  Висококачествена електроника
Електрониката в озвучителните тела е разработена след дълго планиране и слушане - с цел да се максимизира представянето на всяка тонколона и да се постигне балансиран звук. За да се избегнат интерференции между високоговорителите и за да се минимизират вибрациите, отделните платки за ниски, средни и високи честоти са монтирани в кабинета на оптимални позиции.  

Характеристики:

 • Emotive Acoustic Technology: Point-Sound-Source система , репродуциране на ултра-широк честотен диапазон    
 • Драйвер с прецизна фаза (плосък коаксиален дву-лентов) 
 • 16 см нискочестоен високоговорител с голям ход и ниски нива на изкривявания   
 • Високо качествена електроника     
 • Изключително здрави кутии с заоблена форма    
 • Харектерен за Technics дизайн - черен пиано лак    
 • Предпазна решетка с магнитно фиксиране     
 • Вид: 3.5-лентов, с  6 високоговорителя и бас-рефлекс  (включително коаксилен дву-лентов за средни и високи честоти)     
 • Нискочестотен : 4 броя 16 см/6,5 инчови
 • Средно/високочестотен: Коаксиален, 16 см/6,5 инчов плосък / 2.5 cм/1 инчов с карбонов купол   
 • Честоти на срез на кросоувъра: 300 Hz, 3 kHz   
 • Честотен диапазон: 20 Hz - 100 kHz (-16 dB), 28 Hz - 90 kHz (-10 dB)   
 • Звуково налягане: 88 dB / 2.83 V (m)    
 • Съпротивление:  4 Ω         
 • Мощност: (IEC) 150 W (Rated), 300 W (Max)
 • Размери (Ш x В x Д): 408 x 1260 x 522 мм (включително терминалите) 
 • Тегло: приблизително 72 кг/брой
 • Аксесоари: 4 шпайка, 4 държача за шпайкове, 2 кабела за закъсяване на терминали, 1 почистваща кърпа, 4 дистанционера, ръководство на потребителя.   
Производител
Technics
Към сайта на производителя