Technics SU-C700 Интегриран усилвател

Новият интегриран стерео усилвател Grand Class SU-G700 е оборудван с JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) и прецизни аудио технологии за възпроизвеждане на звук с високо качество и чистота. За да реши проблема с влошаването на звуковото качество от т.нар. джитер (Jitter), който често се среща при обикновените дигитални усилватели, SU-G700 е оборудван с оригинална схема за редукция на джитера. Тя елиминира ефективно джитера в целия звуков честотен диапазон. Също така, използвана е специално разработена схема за широчинно-импулсна модулация, която е особено важна за звуковото качество. Наред с това Technics разработи адаптивен алгоритъм за оптимизиране на импеданса на говорителите, който коригира импулсните параметри при цифровата обработка на сигналите чрез измерване на честотните и амплитудно-фазовите характеристики на усилвателя при свързани говорители. Тази нова техника позволява оптимално изравняване на честотните, амплитудните и фазовите характеристики за осигуряване на прецизно, висококачествено звучене.
SU-C700 използва новаторска, напълно дигитализирана обработка, която доставя чист и точен сигнал на високоговорителите.
JENO (елиминиране на шума и оптимизиране на оформянето на шума)
Също като R1, SU-C700 е напълно цифров усилвател и доставя цифрови сигнали с висока разделителна способност, без да се въвежда никакво изкривяване между входа и изхода към високоговорителите. Technics разработи оригинална схема за намаляване на трептенията, като избягва разрушаването на качеството на звука, дължащо се на трептене, характерно за конвенционалните цифрови ампера. Той използва часовников генератор за системата за оформяне на шума, за да се намали трептенето в нискочестотния диапазон и прецизният преобразувател на честотата на извадката за потискане на трептенето в високочестотния диапазон.
LAPC (зареждане на адаптивна фаза калибриране)
Technics разработи алгоритъм за оптимизиране на импеданса на високоговорителите, използвайки цифрова обработка на сигнали, за да изравни както амплитудата, така и фазовата честота, за да се възползвате максимално от високоговорителите си. Резултатът е звук с по-добър фокус, простор и дефиниция.
Високоскоростен безшумен линеен захранващ блок
Използвайки широкоекранни Schottky-бариерен диод, токоизправителна верига с електролитни кондензатори и стабилизирана верига за захранване, SU-C700 осигурява достатъчно електрозахранване по всяко време дори когато динамичната музика изисква висок ток.
Часовник,генериран от батерията
Technics използва захранване с батерии за приложения с ниски шумове в аналогови усилватели в миналото: тук същата технология се използва за подобряване на прецизността на цифровите часовници, подобрявайки дефиницията на звука.
Различни входове
SU-C700 поддържа широк спектър от входове, като SPDIF, Analogue и Phono, както и USB-DAC за свързване на компютър. Цифровият входен терминал поддържа коаксиален 192-kHz / 24-битов PCM и оптичен 96-kHz / 24-битов. Входният терминал за USB DAC поддържа 192-kHz 32-битово PCM и 2,8-MHz / 5,6-MHz DSD естествено възпроизвеждане (аналогов изход) и асинхронно предаване. SU-C700 преобразува аналоговите сигнали в високопрецизни 192-kHz / 24-битови PCM сигнали, използвайки A / D конвертора. Пълната цифрова система постига възпроизвеждане с висока чистота от всяко съдържание.