Technics Turntable System SL-1000R

Системата Technics SL-1000R включва универсално S-образно рамо, изработено от лека магнезиева тръба. Рамото има оптимално закрепване с карданно окачване и се характеризира с висока чувствителност към движението, постигната благодарение на прецизното сглобяване и регулиране, извършено от водещи японски специалисти. По този начин рамото точно следва браздата на грамофонната плоча. За осигуряване на максимална чистота и реалистичност на звука, вътрешното окабеляване на рамото е реализирано с проводници от безкислородна мед (OFC), така че да предава цялата чистота и енергия на музикалния сигнал, възпроизведен от дозата, без да го заглушава.
Потискане на нежелана вибрация на мотора
Шасито, на което е монтирано рамото, е силно интегрирано с диска. За да бъде рамото максимално защитено, лагерите на рамото, лагерите на диска и игличката остават в постоянно положение, създавайки структура, която се влияе минимално от вибрациите, породени от твърдостта на шасито.
Безжичен директен задвижващ мотор
Моторът, който оформя сърцето на въртящата се маса с директно задвижване, се основава на безжичния двигател с директно задвижване, разработен за SL-1200G, стартиран през 2016 г. и допълнително подобрен. Двойният ротор тип безконечен мотор с директно задвижване, който беше новоразработен за тази цел, имаше рулони от двете страни за 12-полюсно, 18-цилиндрово задвижване, с достатъчно висок въртящ момент за задвижване на платформата за тежка категория (приблизително 7.9 кг) , Изместването на намотките от двете страни 60 градуса подобрява устойчивостта на субстрата, потискайки фините вибрации и намалявайки самоиндуктивността. Тези подобрения постигат стабилно въртене на 0.015% wow и flutter или по-малко, което се счита за границата на измерване. Също така, опорните лагери, поддържащи платформата за тежка категория, използват специална инженерна пластмаса, за да осигурят висока твърдост и надеждност.
Отделно контролно устройство
Устройството за управление е отделено от главното устройство, за да потисне ефектите от нежелан шум на основното устройство. Също така, за да се сведе до минимум шумът за комуникация между главното устройство и контролния блок се използва високо надеждна система, която устоява на външния шум. Тези мерки за цялостно намаляване на шума постигат най-високия S/N на света.
Настройка на минутите и посочване на въртенето
Този грамофон поддържа не само аналогови записи LP (33 1/3 rpm) и EP (45 rpm), но и SP (78 rpm). Завъртането (обороти в минута) може да се настрои до два десетични знака (максимум ± 16%) от управляващото устройство. OLED дисплеят може да показва ротация с точност до два десетични знака, така че потребителят може да чуе и да види изключително прецизно завъртане.
Материал: Алуминиева сплав A5052

Основни характеристики:

 • Захранване AC 100 V, 50/60 Hz
 • Консумация на енергия 10 W (включено), 0,05 W (изключено)
 • Размери (ширина × височина × дълбочина)
 • Основно устройство: 531 × 188 × 399 mm [SL-1000 R (с прахово покритие)]
 • Приблизително 40,2 кг [SL-1000R (с прахово покритие)]
 • Захранващ контролер: 110 × 84 × 350 mm Приблизително 2,1 кг
 • Скорост на въртене 33 1/3, 45, 78 * 1 об / мин
 • Платер: Интегриран месинг, Диаметър: 323 мм, Тегло: Прибл. 7.9 кг
 • Диапазон на регулиране на скоростта ± 16%
 • Стартов момент 0.39 N · m (4.0 kg · cm)
 • Wow · flutter 0.015% WRMS
 • Изходящ терминал PHONO (DIN жак) × 1 ※ 2