https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Усилвател Creek Voyage i20 стерео

Цена: 10390.00лв. /брой
InStock

Описание наУсилвател Creek Voyage i20 стерео

Creek Voyage i20 комбинира аналогова предусилвателна част и цифрово-аналогов преобразувател с мощен усилвател, захранвани от уникално стабилизирано захранване, и всичко това е събрано в едно тънко и атрактивно шаси.
Интегрираният стерео усилвател е разработен с ергономичен и луксозен дизайн. В конструирането му са използвани само материали с най-високо качество за да се осигури лекота при работа, но и хай-енд стерео преживяване. По време на разработката на i20 инжинерите на Creek са комбинирали няколко напредничави техники за да постигнат изключително впечатляващ, напомпен с истинска мощност усилвател, поставен в измамно малка кутия.

Контролен интерфейс
Интуитивния потребителски интерфейс на i20 е лесен за навигиране чрез големия OLED дисплей. Изтънчената система на менюто се командва чрез дистанционно управление или чрез копчетата на усилвателя.

Аналогов предусилвател
Усилвателят е екстремно гъвкав, разполагайки с десет аналогови и цифрови входа. Аналоговите източници могата да бъдат свързани чрез трите двойки RCA конектори или чрез един напълно балансиран аналогов вход на XLR. Позлатените конектори и свръзки отвеждат входните сигнали директно към схема с най-високо качество MUSES за електронен контрол на усилване и баланс. Потенциометърът на MUSES работи дискретно в логаритмичен режим и позволява прецизна настройка с обхват над 80 dB със стъпка 1 dB, с екстремно ниски нива на изкривявания. Предусилвателната схема на i20 нормално е настроена за линейно ниво (0 dB), но, ако е нужно всеки вход може да бъде конфигуриран индивидуално да усилва входния сигнал със стъпка от 3 dB, максимално до +12 dB. Всеки вход може да бъде настроен като директен вход (за работа като крайно стъпало). Този режим (DIRECT) позволява усилвателят да бъде използван като крайно стъпало с 4 входа, или във всяка друга комбинация, задоволяваща индивидуалните нужди на клиента.

Грамофонен вход
Първият линеен вход може да бъде променен на грамофонен с опционалното разширение Sequel mk4 Phono pre-amp, осигурявайки вход за MM или MC дози. Sequel може да се настройва за 50dB гейн, 100pF или 200pF капацитет и RIAA филтър.

Слушалки
За да се осигури съвместимост с голямо разнообразие от слушалки, i20 използва отделен усилвател за слушалки захранван от предусилвателен изход. Усилвателят с изключително ниско съпротивление е способен да захрани слушалки със съпротивление от 8 до 600 Ohm, без да добавя шум и без загуба на прозрачност на звука.

Цифрово-аналогов преобразувател
Voyage i20 разполага със съвременна висококачестена схема на цифрово-аналоговия си преобразувател с няколко входа – USB, SPDIF коаксилен, оптичен и блутут.
USB входът от клас 2 осигурява перфектен до бит аудио стрийм. Неговия мултиядрен XMOS контролер може да се справи с широк обхват от сигнали с висока резолюция – PSM или DSD – до 32-bit 768 kHz – PCM, и 22.4 MHz – DSD. За още по-добро представяне, схемата на USB входа е галванично изолирана от цифрово-аналогивия преобразувател за да се елиминира възможността от интерференции замърсяващи пътя на сигнала. Бъдещи софтуеърни подобрения могат да бъдат сваляни от интернет, за да може операционната система на i20 да е винаги в крачка.
Освен сигналите, постъпващи по USB, усилвателят поддържа 24/192 по двата си коаксиални SPDIF входа и двата оптични, които могат да бъдат използвани за свързване на телевизор, CD плеъри, стриймъри и други цифрови източници.
Усилвателят разполага и с вграден модул Comet mk2 aptX HD Bluetooth за удобно безжично стриймване от компютри със CD качество.

Предусилвателен изход
Всички сигнали са електрически буферирани и изведени чрез чифт RCA изхода след преминаване през схемата за контрол на усилване.

Крайно стъпало
Работата на крайното стъпало е да повиши амплитудата на сигнала до ниво, което е способно да захрани тонколони. Модерните озвучителни тела с многобройни високоговорители със сложни схеми на кросоувърите често могат да бъдат много претенциозни към усилвателя. Voyage i20 е разработен да захранва и най-трудните озвучителни тела с деликатност и мощ, но ще се чувства прекрасно и с семпли двулентови букшелф тонколони.

Правотоково свързване

Спазвайки традициите на Creek, конвенционалното куплиране и декуплиращите кондензатори на обратната връзка са елиминирани за да се оптимизира звуковото представяне и за да се свърже правотоково вход към изход. Схема с електронно серво компенсира малките постояннотокови отклонения и поддържа изхода на усилвателя на 0 волта прав ток.

Усилвател в режим Class G
Voyage i20 използва изходна схема, представляваща по-ефективен вариант на Class AB, която се нарича Class G. Class G позволява мощната схемотехника на i20 да се побере в тънкото шаси и да остане достатъчно хладна, дори и със сравнително малките вентилационни отвори.
От Creek са подобрили допълнително ефективността на схемата от Class G използвана с голям успех в усилвателя Evolution 100A.
Един усилвател от Class G работи с две нива на волтаж. Voyage i20 следи входните и изходните сигнали и умна MOSFET схема превключва моментално към по-висок волтаж ако има нужда. За удобство на потребителя, когато усилвателя работи в режим Class G, на OLED дисплея се изписва буквата „G”.

Захранване
Ключът към впечатляващото представяне на i20 е неговото високочестотно захранване, оптимизирано за аудио електроника, позволяващо реализирането на всички качества на усилвателя. Представянето на Voyage i20 е независимо и незасегнато от качеството на напрежението и стабилността на волтажа на електрическата мрежа. За разлика от повечето конвенционални усилватели, неговото масивно 1500 ватово захранване е стабилизирано по волтаж,  което му позволява да удвои своята мощност на два канала всеки път, когато натоварването от съпротивление се намали наполовина, без значение от волтажа от мрежата.

Спецификации

 • Изходна мощност @ 1% THD: >480 вата на 2 Ohm, при работа на един канал
 • Изходна мощност @ 1% THD: >240 вата на 4 Ohm, при работа на два канала   
 • Изходна мощност @ 1% THD: >120 вата на 8 Ohm, при работа на два канала (31V RMS)
 • Максимален изходен ток при продължителна работа:  >10A (синусоида)
 • Пиков изходен ток: +/-26 Amps, пиков ток при 0.5 Ohm натоварване
 • Нива на хармонични изкривявания и шум: <0.002% - 20 Hz до 20 kHz @ 2/3 от дадената мощност при 8 Ohm
 • Съотношение сигнал/шум:  102dBA на линеен вход
 • Честотен отклик: 1Hz до 100 kHz, +/-2dB
 • Гейн на крайно стъпало: 33.4dB (x 47) небалансирано
 • Аналогов гейн на предусилвател: 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, възможен за избиране на входове 1, 2, 3 и 4
 • Чувствителност на входа: 645mV за максимална мощност с гейн на предусилвателя  0dB 
 • Пресичане между канали: >80dB на 1 kHz
 • Предусилвателни входове: 4 x RCA (небалансирани) и  1 x XLR (балансиран)
 • Предусилвателен изход:  1 x RCA (небалансиран)
 • Опция за грамофонен вход: вход  1 се променя на Phono със поставяне на Sequel mk4 MM Phono 
 • Цифрови входове: 2 x SPDIF коаксиални – (192kHz 24 bit);  2 x TOSLINK оптични – (192kHz -24 bit; USB class 2 аудио - PCM 768kHz, 32-bit, DSD 22.4MHz; Bluetooth – aptX HD
 • Цифрово-аналогов преобразувател : Delta Sigma PCM 768kHz, 32-bit, DSD 22.4MHz с максимална производителност
 • IR BUS: възможност за външен инфрачервен сензор 
 • Изходи за озвучителни тела: терминали – 4 мм, със странично и задно влизане, с винт
 • Изход за слушалки (на преден панел): 6.3 мм жак, подходящ за слушалки със съпротивление межди 8 и 600 Ohms
 • Съпротивление на изходи за тонколони: <0.02 Ohms 20Hz до 20 kHz (Дъмпинг фактор  >400)
 • Волтаж: 230V номинално, допустим обхват - 170V - 265V AC - 50Hz<
 • Цветове: Сив или черен преден панел, капакът винаги е черен 
 • Консумация без сигнал, максимална, в режим на готовност: <20 Watts, 600 Watt, 0.5Watts
 • Автоматично преминаване в режим на готовност: след 30 минути без сигнал. Възможност за настройка от потребителя 
 • Тегло: 9 кг. нето, 12 кг. с опаковка
 • Размери Ш/В/Д: 43 x 8 x 35 см

Производител

Към сайта на производителя

Подобни продукти:

Към продукти от сходни категории