Изчерпан

CD Плеър DAC Creek Voyage CD

5765,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: Voyage CD

 

Creek Voyage CD Player + DAC позволява лесно да избиране между шест цифрови източника и контролира тяхното усилване изцяло в цифрова среда ако е необходимо.

Описание на CD Плеър DAC Creek Voyage CD

Creek Voyage CD ще конвертира вашите цифрови файлове с висока резолюция към аналогов сигнал перфектно. Както показва и името, устройството може да просвирва и нормални компакт дискове с възможно най-добро качество на звука със своя здрав и изключително надежден Stream Unlimited CD80 транспортен механизъм с автоматично зареждане.

Creek  Voyage CD е разработен в унисон с дизайна на интегрирания стерео усилвател Voyage i20. Неговото стабилно шаси, изработено от 2 мм стомана и луксозния 12 мм алуминиев преден панел се предлагат в сребърно или черно. Дискретните бутони са монтирани на широка акрилна основа и командват основните функции на CD плеъра, превключване между цифровите входове и усилването. Всички функции могат да бъдат контролирани и чрез дистанционното управление.

Големият OLED дисплей показва всички функции и настройки, яркостта му може да бъде настройвана или да бъде напълно изключен.

CD плеърът Voyage CD може да бъде описан просто като “цифров предусилвател”, позволявайки на потребителя лесно да избира между шест цифрови източника и да контролира тяхното усилване изцяло в цифрова среда ако е необходимо.

За да се осигури водещо в класа представяне, от Creek са избрали да използват премиум 32 битов цифрово-аналогов конвертор на AKM  с технологията VELVET SOUNDTM заради неговите много ниски нива на изкривявания и широк динамичен обхват. Дизайнът на филтрите с превключващи се кондензатори на ЦАП-а му позволява да поддържа голям диапазон от сигнали, а неговия повишаващ двойно семпиращата честота алгоритъм редуцира значително шума извън аудио честотната лента. Вграденият логаритмичен контрол на усилването на цифрово-аналоговия преобразувател може да бъде активиран с превключвател на задния панел за да се позволи контрол на усилването на изхода със стъпка от 1 dB, което дава възможност за директно свързване с крайно стъпало или към Voyage i20 в режим крайно стъпало.

Гъвкавите настройки на звука се управляват от шест вида 32 битови цифрови филтъра.
Перфектна до бит работа може да бъде реализирана при стриймване на сигнали към асинхронния USB Class 2 вход, който е базиран на схемотехника с 8-ядрен XMOS микроконтролер, работещ със собствен фирмуеър на Creek и използващ две схеми за часовник за нисък фазов шум и ниски нива на цифрови колебания. Той поддържа PCM сигнали семплирани на 384 kHz и DSD (Direct Stream Digital) данни до 22.4 MHz, което го прави идеален за просвирване на аудио с висока резолюция.
Подобрения на системния фирмуеър могат да бъдат сваляни и инсталирани от потребителя за секунди чрез USB – готов за бъдещето, от Creek.

Преобразуваните аудио сигнали са изведени чрез небалансирани RCA и балансирани XLR Neutrik конектори с професионално качество, буферирани от два операционни усилвателя Texas Instruments OPA2134 Sound PlusTM. Полипропиленови WIMA кондензатори и резистори за повърхностен монтаж MELF филтрират всички останали цифрови артефакти.
За да се оптимизира още повече представянето на Voyage CD, от Creek са разработили собствено високочестотно захранване за да се осигури регулиран и безшумен правотоков волтаж за схемотехниките на цифрово-аналоговия преобразувател и транспорта, като стабилизира входно напрежение между 85 и 265 волта, запазвайки нормалната си работа. Този вид модерно захранване осигурява оптимална работа на устройство, без то да е зависимо от качеството на тока от електрическата мрежа, неговия волтаж или честота, навсякъде по света.

Когато не се използва, Voyage CD ще се изключи автоматично след известно време, и неговото изключително ефективно захранване ще консумира съвсем малко в режим на готовност, отговаряйки на последните европейски стандарти.
Двуполюсните филтри за входящо напрежение, комбинирани с натуралния имунитет на специалното захранване към негативните ефекти от лош ток от електрическата мрежа елиминират нуждата от употреба на скъпи филтриращи устройства за мрежата и протектори от пренапрежение да се запази оптималното представяне на устройството.
Няколко дискретни регулатора на захранването осигуряват чист и прецизен волтаж на различните схеми, а кондензаторите от органични полимери декуплират критичните аналогови и цифрови части.

Voyage CD е един продукт от 21-ви век, разработен във Великобритания и изработен в Европейския Съюз, спазвайки най-високи стандарти в производството и използвайки части с най-високо качество.

Техническа спецификация на CD Плеър DAC Creek Voyage CD

 • DAC type AK4493EQ – Premium grade AKM 32bit 768kHz
 • Digital inputs 2 x SPDIF, 24Bit 192kHz, transformer-isolated
 • 2 x TOSLINK, 24Bit 192 kHz, optically isolated
 • 1 x asynchronous USB Class 2, 32Bit 384kHz
 • CD Transport Stream Unlimited CD80 slot drive
 • Digital Output 1 x co-ax SPDIF and 1 x TOSLINK Optical
 • Digital Filters 6 x 32-bit 8-fold Digital Filter shapes:
 • Short Delay Sharp Roll-off, GD=6.25/fs
 • Short Delay Slow Roll-off, GD=5.3/fs
 • Sharp Roll-off – Slow Roll-off – Super Slow Roll-off –  Low-dispersion Short Delay
 • Dynamic range, signal to noise ratio 123dB
 • THD + Noise 113dB
 • OSRD, (Over Sampling Ratio Doubler) 126dB in normal mode
 • Sample Rate PCM 8kHz to 384kHz
 • DSD maximum Direct Stream Digital 22.4mHz
 • Analogue Outputs RCA un-balanced, 2.0V RMS
 • XLR, fully balanced, 4.0V RMS
 • Audio buffering OPA2134 Op-amps
 • Output impedance <100 Ohms
 • RC Bus Input/output connection for Infra-Red remote extender and serial link between products
 • Operating mains voltage range 85 to 265V AC 50 to 60 Hz. Auto-ranging
 • Power Consumption 20W maximum and <0.5W in standby mode
 • Dimensions 430 x 80 x 350mm W x H x D including feet, knobs, and sockets, (17” x 3.25” x 13.75”).
 • Weight 6.8 kgs net, 9.5kgs packed, (15 lbs net, 21lbs packed).
 • Finishes Silver or black front panel, and black case
Материал/Цвят

Black, Silver

Отзиви

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: