Изчерпан

Грамофон Technics SL-1200GR / SL-1210GR

3499,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: SL-1200GR / SL-1210GR

 

Technics SL-1200G сив и SL-1210G черен използва новоразработен електродвигател без желязно ядро с директно задвижване, което елиминира засичането.

Описание на Грамофон Technics SL-1200GR / SL-1210GR

Technics SL-1200/1210-GR е стандартен модел, наследяващ технологиите на водещия SL-1200G, който беше разработен като еталонен модел грамофон с директно задвижване от ново поколение.

Сливане на традиционните аналогови технологии на Technics с водещи цифрови технологии
При създаването на SL-1200GR са използвани преработени компоненти от SL-1200G, като електромотора за директно задвижване без желязна сърцевина, високопрецизния контролер за управление на електромотора, диска с висока твърдост и високочувствителното рамо. Това гарантира, че аудиофилите, които ползват SL-1200GR ще могат да се насладят напълно на богатия, чист и енергичен аналогов звук от грамофонните плочи.
Електромотор за директно задвижване без сърцевина, постигащ стабилно въртене
За разлика от грамофоните с ремъчно задвижване и други подобни системи, при грамофона с директно задвижване електромоторът се върти с ниска скорост и директно задвижва диска. Тази концепция притежава редица предимства, например почти пълно елиминиране на влошаването на отношението сигнал/шум от вибрациите на електромотора и механизмите за намаляване на скоростта, както и голяма надеждност за дълъг период от време, благодарение на отпадането на необходимостта от смяна на части.
През 2016 г. Technics разработи електромотор за директно задвижване с двоен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина. Чрез разположението на магнитите на ротора от двете страни ефективно се елиминира неравномерното въртене на електромотора, което беше специфичен проблем при системите с директно задвижване. Този електромотор е използван при модела SL-1200G, който получи много висока оценка от Hi-Fi пазара. При SL-1200GR е използвана същата конструктивна философия, като новоразработеният му електромотор е с единичен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина.
Управляващият контролер на електромотора на SL-1200GR, който контролира прецизността на въртене, е разработен по най-нова технология, заимствана от Blu-ray устройствата, точно както и при SL-1200G. В допълнение към това, електронната схема е специално настроена и оптимизирана спрямо характеристиките на новия електромотор на SL-1200GR за постигане на максимална прецизност.
Диск – стремеж към висока устойчивост и ефективно поглъщане на вибрациите
Дискът на грамофона се характеризира с висока устойчивост и ефективно поглъщане на вибрациите, което е постигнато чрез използване на двуслойна конструкция с поглъщащо гумено покритие, нанесено върху цялата задна повърхност на летия алуминиев диск. Така ефективно се елиминират нежеланите резонанси, с което се осигурява прецизно въртене на грамофонната плоча, респективно възпроизвеждане на чист звук.
За увеличаване на инерционната маса и намаляване на вибрациите, формата на отлятата алуминиева част на диска е специално оптимизирана чрез симулации. С теглото си от 2.5 kg (включително гуменото покритие), дискът на SL-1200GR е с 0.8 kg по-тежък от диска на предишния модел SL-1200MK5. Също така, задната повърхност на диска е подсилена чрез оребряване за по-висока устойчивост. Увеличаването на контактната повърхност с гуменото покритие подобрява характеристиките на поглъщане, които са над два пъти по-добри от тези при SL-1200MK5.
Рамо, високочувствително към движението
Рамото следва въртенето на грамофонната плоча и осигурява висока прецизност при снемането на аудио сигнала. Традиционно за Technics, то е статично балансирано, универсално, S-образно, изработено от алуминиева тръба с ниско тегло и голяма здравина. Рамото на SL-1200GR има високопрецизна конструкция на закрепване с карданно окачване. Характеризира СЕ с висока чувствителност към движението от 5 mg или по-малко, постигната благодарение на ръчното сглобяване и регулиране, извършени от японски специалисти. По този начин рамото прецизно следва браздата на грамофонната плоча. Под рамото са разположени позлатени куплунзи за грамофонния аудио изход и за заземяване, които позволяват свързване на различни видове кабели. Също така, металната екранировка вътре в корпуса спомага за намаляване на смущенията от външните шумове.
Високоустойчив корпус и силиконови изолатори с висока степен на поглъщане за качествен звук и изолиране от различни вибрации SL-1200GR се характеризира с висока устойчивост, благодарение на корпуса с двуслойна конструкция от BMC (Bulk Moulding Compound) материал и лято алуминиево шаси.
Разликата в цветовете при този модел е отбелязан с цифра – SL-1200GR е сребрист, докато SL-1210GR е черен.
За изработването на изолаторите, поддържащи корпуса на SL-1200GR е използван специален силиконово-гумен материал, който се отличава с много висока степен на поглъщане на вибрациите и същевременно с висока устойчивост и надеждност. Вибрациите в хоризонтална посока се поглъщат от цилиндрични тръби с микроклетъчна полимерна структура. Въпреки че са изработени с технологии, заимствани от SL-1200G, изолаторите са специално адаптирани към специфичните характеристики на SL-1200GR.

Техническа спецификация на Грамофон Technics SL-1200GR / SL-1210GR

 • Type: Integrated amplifier
 • Power: 2 x 140 w 8 ohm (1 kHz), 2 x 300 w 4 ohm (1 kHz)
 • Technology: Technics Full Digital and MOS-FET transistor
 • Connections: 2 unbalanced, 2 balanced XLR, pre-out, rec-out, 2 x optical, 2 x coax, 2 x USB
 • Turntable input: MM / MC
 • Headphone output: Yes.
 • DAC: 16/24/32-bit 384 kHz, PCM, DSD
 • Network: No.
 • Frequency range: -3 dB, 5 Hz – 80 kHz
 • Dynamics: Not stated
 • THD: Not stated
 • Signal/noise: Not specified
 • Other: Remote control. Calibration Record.
 • Dimensions and weight: 43 x 19.2 x 46 cm / 22.8 kg
Материал/Цвят

Black, Silver

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: