https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

KLH

KLH Premium Home Audio Speakers and Headphones

KLH е аудио компания, основана през 1957 г. като KLH Research and Development Corporation в Кеймбридж, Масачузетс, от Хенри Клос, Малкълм С. Лоу и Йозеф Антон Хофман. KLH беше най-голямата компания за високоговорители в света, работеща над 500 души и доставяща над 30 000 тонколони годишно до търговци на дребно и дистрибутори на шест континента. KLH има дълбоки корени, здраво засадени във възпроизвеждането на звук с висока прецизност, като новаторска компания на първите, пускайки първото по рода си FM настолно радио с висока селективност, Model Eight, и първата електростатична тонколона с пълен обхват, Model Nine, високо ценен от общността на аудиофилите и избран от Нийл Гейдър от The Absolute Sound като „един от дванадесетте най-добри тонколони, създавани някога“, първият преносим твърдотелен грамофон, наречен Model Eleven, и представи Ray Dolby от Dolby Laboratories на пазара на потребителски продукти чрез първия ролков касетофон, включващ намаляването на шума Dolby, моделът Forty. KLH също представи някои от най-продаваните тонколони в света в продължение на много години, най-вече Model Five, Model Six и Model Seventeen, включващи дизайна на тонколона с акустично окачване, първоначално разработен от Edgar Villchur и  основателя Henry Kloss .

Хенри Клос, американски аудиоинженер и предприемач, усъвършенствана висококачествена технология за високоговорители и радиоприемници, започваща през 50-те години на миналия век. Заедно с Малкълм С. Лоу и Йозеф Антон Хофман, триото основава KLH в Кеймбридж, Масачузетс. Kloss създаде работни отношения с Arthur Janszen, който разработи пълнообхватния електростатичен високоговорител Model Nine под марката KLH. Хиляди от тези иновативни високоговорители са продадени в края на 50-те години на миналия век и се считат от аудиофилите за едни от най-добре представящите се високоговорители на 20-ти век. Самият Хенри Клос беше отговорен за напредъка в дизайна на акустичното окачване, заедно с други иновации, които му спечелиха място в Залата на славата на потребителската електроника.

През януари 2017 г. KLH беше закупен от Kelley Global Brands, собственост на изпълнителния директор Дейвид Кели, ветеран в аудио индустрията и предприемач. KLH сега се намира в Нобълсвил, Индиана, и пуска чисто нова линия високоговорители с висока точност. През пролетта на 2021 г. компанията ще пусне и новоразработена версия на легендарния високоговорител Model Five – представен за първи път през 1968 г. Въз основа на известния принцип на проектиране на акустично окачване, който доминираше на пазара на високоговорители по това време, Model Five продължи до се превърна в един от най-продаваните високоговорители на своята ера.

Към продукти от сходни категории