Klipsch Klipschorn АК 6 Floorstanding Speaker

Пол Клипш е представил  Klipschorn през 1946 година, позволявайки на меломаните  да се насладят на мощността, детайлността и емоцията от изпълненията на живо в удобството на своя дом.
Често наричани ъглови хорни, забележително нестандартните Klipschorn АК6 тонколони използват високо ефективен високочестотен високоговорител поставен в рупор и средночестотен компресионен високоговорител. Патентованата система от 15 инчов нискочестотен високоговорител поставен във вълновод (прегънат рупор) се грижи за доставянето на мощност в диапазона на ниските честоти.
Единствените озвучителни тела в света, които се произвеждат без прекъсване от повече от 65 години, Klipschhorn  са останали сравнително непроменени от своето начало, защото са перфектни и все още разбиват!
През 2005 година, компанията прави някои минимални козметични и функционални подобрения на тези легендарни тонколони, като елиминирането на вътрешната втулка (или разграничител) между горния и долния кабинет за по изчистена естетика. Добавено е и уплътнение на хоризонталните стени за да се подобри прецизността на нискочестотния вълновод.
Налични в цветове натурална череша, американски орех или черен ясен, Klipschhorn АК6 са отражение на нивото на високо качествената изработка, която никога няма да излезе от мода.

Прочети повече >>>

Легендарните Klipschorn са оригиналните изцяло рупорни трилентови озвучителни тела, които са установили фундамента за суздаването на марката Klipsch.  В своята последна реинкарнация, тези изсторически тонколони използват изцяло нови неодимов високочестотен високоговорител, премиум окабеляване и система за контрол и дизайн, позволяващ гъвкавост при инсталация.

ИЗЦЯЛО РУПОРНИ
Klipschorn са единствените изцяло рупорни тонколони, които Klipsch предлагат на своите клиенти. Трилентова система, в която всеки високоговорител е куплиран с хорна и е оптимизиран да работи в неговия специфичен честотен диапазон. Това позволява на Klipschorn да бъдат зашеметяващите 10 до 20 пъти по-ефективни от конвенционалните озвучителни тела. С високата ефективност се печели по-голяма акустична мощност, генерирана с много по-малко усилия. Резултатът е възможно най-чистия и най-динамичен звук в целия музикален обхват.

НЕОДИМОВ ВИСОКОЧЕСТОТЕН ВИСОКОГОВОРИТЕЛ
Klipschorn разполагат с неодимов туитър с 1-инчова диафрагма от полиамид и намотка от покрит с мед алуминий. Тази лека сглобка на диафрагмата и магнитната структура с висока здравина създават екстремно високата чувствителност на високочестотния високоговорител от 109 dB и го прави най-ефективния туитър на крайния пазар. При сдояването му с 90° x 40° Tractrix® хорна, високочестотния високоговорител поставя нови стандарти на представяне, динамичен обхват и акустично налягане. Дизайнът с фазова капачка разширява високочестотното представяне до 20 kHz, което означава, че ще чуете дори и най-фините детайли във високите честоти по-добре от всякога.

ИЗЦЯЛО НОВ ДИЗАЙН НА НИСКОЧЕСТОТНИЯТ КАБИНЕТ
Нискочестотната хорна на Klipschorn е била разработена на ново, и сега е напълно „обградена”. Това елиминира нуждата озвучителните тела да бъдат поставяни плътно в ъгъла на помещението. Сега тонколоните имат нужда само да са близо до ъгъл, за да реализират изцяло представянето на хорната. Освен това, затворената задна част осигурява гъвкавост при позиционирането, като дава възможност за поставянето на тонколоните под подходящия ъгъл за постигане на най-добрата стерео картина.

ПРЕМИУМ ТЕРМИНАЛИ
Klipschorn разполагат с повдигаща основа, която не само променя външният вид на озвучителните тела, но също помага за менажирането на кабелите, за да може тонколонните кабели да останат скрити.
Премиум алуминиевия панел с терминали може да приеме големи и високо качествени тонколонни кабели. Здрави, удобни и качествени терминали осигуряват възможност за bi-wire или bi-amp свързване.  Качественото изпълнение продължава с вътрешното окабеляване, което е изпълнено с AudioQuest Type 4 кабели с геометрия четворна звезда и карбонова изолация, инжектирана с азот и солидни медни проводници.

СРЕДНИ ЧЕСТОТИ
Според Пол Клипш “ние живеем с средните честоти”, и тази философия представява една от най-критичните части в дизайна на озвучителни тела. Средночестотната част на Klipschorn използва 1,5 инчов компресионен драйвер, сдвоен за високоефективна експоненциална хорна, която максимизира мощността и представянето на системата. В резултат получаваме по-малко изкривявания от усилвателя и тонколоната. Това означава яснота, акуратност и забележителна тонална дефиниция.

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ДЪРВЕНИ ФУРНИРИ
В Klipsch се използват най-качествените дървени фурнири за серията Heritage. Фурнирите се следят и подреждат след като са били деликатно отрязани от дървото, и след това прецизно се аранжират огледално. Всичко това придава естетически издържан външен вид на всяка тонколона, който е приятен за окото.

НАПАСНАТИ ДВОЙКИ
Всеки чифт озвучителни тела от серията Heritage е напаснат, като е използван фурнир от едно и също дърво. Всяка кутия е внимателно напасната, така че всяка тонколона във всеки чифт да е практически идентична с другата. Въпреки че тонколоните се движат по двойки във фабриката, всеки завършен продукт бива инспектиран и описан, след което му се дават последователни серийни номера. Всичко това доказва, че всяко озвучително тяло от серията Heritage напуска фабриката като едно истинско произведение на изкуството.

ИЗРАБОТЕНИ ДА БЪДАТ ВЕЧНИ
Докато всеки компонент от Klipschorn е изработен да бъде вечен, от Klipsch винаги са смятали, че ролята на кутията в репродукцията на звука е с критично значение. От работниците във фабриката в Хоуп, щата Арканзас, до инжинерите в Индианаполис – от Klipsch винаги са поставяли акцент върху дизайна на кабинетите. Изработени от над 100 дървени панела, кутиите на Klipschorn са сглобени с помощта на най-висококачествените лепила и сглобки. Това са едни озвучителни тела, които ще бъдат предавани от поколение на поколение.

ЗАВЪРШЕНИ СЪС СТИЛ
Klipschorn АК6 разполагат с изцяло ново лого и луксозни решетки с метално сив плат за да придадат носталгична естетика, която напомня за първия модел на тези легендарни озвучителни тела.

Характеристики:

 • Висока ефективност - чувствителност: 105 dB 1W / 1M     
 • Изцяло рупорна, покриваща целият честотен диапазон три-лентова система, включваща патентованата система от 15 инчов нискочестотен високоговорител поставен в "прегънат рупор" за мощен бас   
 • 2-инчов средночестотен и 1-инчов високочестотен компресионни високоговорители  
 • Способни да доставят екстремни нива на звук с ултра ниски нива на изкривявания и удивителен динамичен обхват   
 • Могат да бъдат изработени от три висококачествени дървени фурнира: американски орех, натурална череша или черен ясен  
 • Klipschorn АК6 разполагат с изцяло ново лого и луксозни решетки с метално сив плат за да придадат носталгична естетика, която напомня за първия модел на тези легендарни озвучителни тела.

Спецификации:

 • Честотна характеристика (+/- 4 dB): 33Hz – 20kHz
 • Чувствителност: 105dB @ 2.83V / 1 м
 • Мощност (продължителна/пикова): 100W/400W
 • Максимално акустично налягане (SPL): 121 Db  (продължително)
 • Номинално съпротивление: 8 ohm
 • Честота на срез на кросоувърите: високи честоти: 4500Hz; средни честоти: 450Hz
 • Високочестотен високоговорител: K-771 - 1 инч (2.54 см) компресионен драйвер с лека диафрагма от полиамид сдвоен с 90 x 40 градусова Tractrix хорна
 • Средночестотен високоговорител: K-55-X – 2 инча (5.08 см) компресионен драйвер с диафрагма от фенол
 • Нискочестотен високоговорител: K-33-E  - 15 инча (38.1 см) с конус от композитни материали, поставен в тристранна експоненциална нагъната хорна   
 • Материал на кутията: брезов шперплат и MDF
 • Входове: двойни терминали / bi-wire / bi-amp
 • Височина: 134.62 см
 • Широчина: 79.38 см
 • Дълбочина: 71.75 см  
 • Тегло: 100 кг.
 •  Цветове: сатенен черен ясен, американски орех, натурална череша
 • Плат на решетките: сив металик