Стерео крайно стъпало Technics SE-R1

28900,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: SE-R1

 

Мощният усилвател Technics SE-R1 поставя нов стандарт в цифровите усилватели, използвайки съвременни високо качествени компоненти и иновативни технологии.

С ПОРЪЧКА

Описание на Стерео крайно стъпало Technics SE-R1

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimization)
Цифровите колебания (jitter) са основна причина за изкривявания в цифровите системи. Те се пораждат от грешен тайминг, подаван от мастър-часовника при цифрово-анологовото конвертиране. За да се елиминира деградацията на музиката идваща от цифровите флуктуации, от Technics са разработили оригинална схематика за намаляване на jitter, използваща генератор в системата за склуптуриране на шума в нискочестотния диапазон и високо прецизен конвертор на семплиращите честоти за подтискане на цифровите трептения във високочестотния диапазон. По този начин, jitter-а се редуцира в целия честотен диапазон.
Всичко това работи с изцяло на ново разработената и оригинална схема за конвертиране на сигнала с висока прецизност към PWM (Pulse Width Modulation), оптимизизирайки скороста за оформяне на импулсите, градуса и числото на ре-квантизацията и градацията на PWM, с конвертирането на сигнали с висока резолюция към PWM да се осъществява без деградация в динамичния обхват на материала. Тези нови технологии позволяват на новите цифрови усилватели на Technics да репродуцират натуралните и деликатни нюанси на музиката.
GaN-FET Driver (високо-скоростни устройства с ниско съпротивление)
В усилвателната секция от Technics са използвали високо-скоростни GaN (галиев нитрид) FET драйвери със супер ниско съпротивление. Това позволява конструирането на усилвател с голяма мощност като се използва единична пуш-пул конфигурация, което позволява дължината на сигнала с голям ток да бъде минимизирана, а това води до невероятна линейност без значение от нивото на звука.
LAPC (адаптираща се към натоварването фазова калибрация)
Съпротивлението на една тонколона не е константно – то варира според честотите, а това води до промяна в натоварването на усилвателя, и съответно потенциално и на звука. От Technics са измерили честотните амплитудно-фазови характеристиките на усилвателя със закачени озвучителни тела и са разработили алгоритъм за адаптивна оптимизиция на съпротивлението на тонколоната, използващ DSP за да постигнат идеален отклик на импулсите. Коригиращото процесиране, базирано на новия алгоритъм постига линейно представяне в целия честотен диапазон, едновременно в амлитуда и фаза, което не е възможно в конвенционалните усилватели, и доставя звук с богата пространствена експресия.
Technics Digital Link (оригинална технология за предаване на цифрови сигнали)
nНякои системи използват цифрова връзка между източника и предусилвателя, запазвайки цифровия сигнал чист колкото е възможно по-дълго. Technics Digital Link отива още по далеч. Технологията елиминира нуждата от функцията за усилване на предусилвателя, и вместо това предава и информация за нивото заедно с аудио сигналите директно към крайното стъпало – и всичко това в непокътнат цифров вид. Схематиката на усилвателя за редуциране на цифровите флуктуации подтиска всяка възможност за появяването им при предаването на сигнала, и след това обработва информацията за нивото преди веднага да я подаде към PWM конвертора. Този нов интерфейс за пренос на аудио данни пренася аудио сигналите и едновременно с това изкоренява възможноста за интерференции между каналите като предава ляв и десен канали отделно. Technics Digital Link постига една идеална усилвателна конфигурация, минимизирайки всяка деградация на сигнала между предусилвателя и крайното стъпало, като това води до превъзхдно отделяне на каналите и безпроблемно репродуциране дори на най-фините детайли. Крайният резултат: по-детайлен и по-динамичен звук.
Високоскоростно безшумно линейно захранване 
nАкуратната репродукция на всичко от динамични и мощни звуци ди сигнали с ниски нива предавайки деликатните нюанси изисква специално захранване. То трябва да бъде едновременно мощно и нискошумящо, както и да бъде способно да откликне светкавично на постоянно променящия се аудио сигнал без никакви флуктуации на волтажа. Захранването на един обикновен усилвател се състои от голям и мощен трансформатор с голям капацитет и токоизправител. След изследване на различни начини за постигане на идеални вълни на волтажа и тока, Technics са решили да използват токоизправител с заглушаване на входа плюс дискретно стабилизирано захранване. Тези технологии, инкорпорирани в схемата на захранването позволяват на усилвателя да захранва озвучителните тела с мощност при всякакви условия.
Генератор на часовника с батерия 
nНай-доброто захранване за деликатно оборудване като генератора на часовника е новите усилватели е такова, което е напълно изолирано от всякакви шумове или флуктоации на захранването. Technics имат дългогодишен опит в използването на схематика с изолирани батерии, като в миналото са използвали батерии за изработотката на предусилватели с ултра-ниски нива на шум.
Двойна моно конструкция
nОсновната усилвателна схема напълно разделя пътя на сигналите на ляв и десен канал, през целия път до вторичната намотка на захранващия трансформатор за да предотврати интерференции и за да постигне идеален баланс.
Минимизиране на пътя на сигналите   
nДължината на пътя на сигналите е запазена колкото се може по къса за да се подобри съотношението сигнал/шум, да се редуцират потенциалните възможности за възникване на изкривявания и интерференции и за да се предостави най-директната комуникация с музиката.
Двойно метално шаси с подсилена якост 
За да поддържа тежките части и компоненти и за да постави ниско центъра на тежеста за да подобри стабилността, вътрешното шаси на SE-R1 е изработено от дебели 3 мм листове, но усилвателя използва огромен и много тежък трансформатор – за да бъде стабилно укрепен и за да се редуцират вибрациите са добавени колони от излят алуминий на подходящите места между горния и долния панел на усилвателя. Външното шаси е изработено от дебели 7 мм алуминиеви плочи за да се противопоставят на ефектите на електромагнитните шумове.
Висококачествени части и компоненти 
Големите терминали за тонколони позволяват свързването на дебели кабели, и дори и болтчетата са изработени с висока прецизност за да е сигурно че ще останат стегнати. Изолаторите са от излята стомана за голяма здравина и превъзходен демпващ ефект – това намалява вибрациите и предаването им към други устройства.

 

 

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: