NAD C 316BEE V2 Stereo Integrated Amplifier

Усилвателят NAD C 316BEE V2 има елегантен дизайн, със спокоен звук, който със сигурност ще надмине вашите очаквания. Със своите спецификация шум, изкривяване, сила, стерео разделяне и контрол на звука, подобреният модел C 316BEE V2 поставя нови стандарти за производителност и звучене.
За C 316BEE V2, директора на отдела за разработки Бьорн Ерик Едвардсен (Bjorn Erik Edvardsen) е разработил хитра нова схема, която изисква по малко части с много по малка стойност без никаква редукция на ефективността.
Всички отличителни белези на технологиите на NAD са налични, от огромния тороидален трансформатор и ESR кондензаторите до многобройните регулирани вторични захранвания и мощните дискретни изходни транзистори - C 316BEE V2 е прецизен и изтънчен както всички други продукти на NAD.
От NAD са убедени, че C 316BEE V2 ще постави нов еталон за производителност в тази достъпна ценова категория, както при измерване, така и при слушане. Освен ако не притежавате огромни озвучителни тела, жадни за големи мощности, слушате на опасно високи нива или имате огромно помещение, C 316BEE V2 ще бъде вашия усилвател. Фундаменталните спецификации за шум, изкривявания, мощност, отделяне на каналите и проследяване на усилването са водещи в класа си и дори биха били впечатляващи при усилвател струващ няколко пъти повече от тази скромна цена.
Докато C 316BEE V2 разполага с всичко нужно за да се наслаждавате на музката си, той е свежо ограничен само до най-важното - шест входа, един чифт озвучителни тела, изход за слушалки и пълно функционално дистанционно управление. Усилвателят е с компактен размер и красив и изчистен дизайн. Той е просто есенцията на NAD.
Въпреки, че "екстрите" на този усилвател може да не са колкото на по-скъпите предложения, C 316BEE V2 е далеч от "разтоварен" продукт. Със своите пет линейни входа, грамофонен MM вход, дистанционно управление с всички функции, възможност за изключване на тон-корекциите (tone defeat) и вход на предния панел за телефон, таблет или преносим плеър, този усилвател е напълно оборудван да бъде контролния център на една високо производителна стерео система. Мощността при продължителна работа е консервативни 40 вата на канал, но динамичната мощност (която е много по-важна при слушане на музика) е впечатляващо повече от 100 вата на канал! Това е много повече използваема мощност при поискване от всички други усилватели в тази ценова категория, и освен това е достъпна по цялата чуваема честотна лента спри водещи в класа нива на изкривявания от само 0,03%.
Звуковият резултат от тези високи технологии е отпускаш и предразполагащ, изравящ най-фините детайли от вашите любими записи и представящ ги в обемна и реална сцена. Впечатляващият резерв от динамична мощност прави звука на C 316BEE V2 едновременно артикулиран и жив. Безшумната работа и ниските нива на изкривявания дават усещане за солидност и присъствие на вашата музика и изкарват най-доброто което вашите озвучителни тела могат да предложат.

Характеристики: 

 • PowerDrive      
 • 5 линейни входа    
 • 1 грамофонен MM вход   
 • 1 вход на предния панел за таблет, телефон или портативен медиен плеър       
 • Контроли за ниски и високи честоти       
 • Изключване на тон-контролите (Tone Defeat)
 • Изход за слушалки     
 • Инфрачервено дистанционно управление    
 • Позлатени конектори (RCA)
 • Тороидален захранващ трансформатор     
 • Консумация в режим на готовност <0.5W
Техническа спецификация

LINE IN / SPEAKER OUT
Continuous output power into 8 ohms and 4 ohms  40W (ref. 20 Hz-20 kHz at rated THD, both channels driven)
THD (20 Hz – 20 kHz) <0.03 % (250 mW to 40 W, 8 ohms and 4 ohms)
Signal-to-Noise Ratio>95 dB (A-weighted, 500 mV input, ref. 1 W out in 8 ohms)
                              >97 dB (A-weighted, 500 mV input, unity gain in 32 ohms)
Clipping power (at 1 kHz 0.1 % THD) >45 W in 8 ohms >60 W in 4 ohms
IHF dynamic power 8 ohms: 90 W
                             4 ohms: 120 W
                             2 ohms: 170 W
Damping factor >200 (ref. 8 ohms, 1 kHz)
Frequency response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz, Tone Defeat ON)
                             Treble: ± 5dB at 10 kHz
                              Bass: ± 8 dB at 100 Hz
Channel separation >70 dB (1 kHz)
Maximum input level 4.3V (1 kHz THD 0.1%)
Input sensitivity (for 40 W in 8 ohms) 200 mV
Standby power <0.5 W
PHONO IN / SPEAKER OUT
THD (20 Hz – 20 kHz) <0.03 % (1 W to 40 W, 8 ohms and 4 ohms)
Signal-to-Noise Ratio >75 dB with IHF MM cartridge (A-weighted, ref. 5mV input 1 kHz and 1W output in 8 ohms)
Frequency response (RIAA deviation) +0.3 dB (20 Hz – 20 kHz, Tone Defeat ON)
Maximum input level 71 mV (1 kHz THD 0.1%)
Input sensitivity (for 40 W in 8 ohms 2.95 mV
DIMENSION AND WEIGHT
Gross dimensions (W x H x D)  435 x 90 x 285 mm
Net weight 5.52 kg 
Shipping weight 6.42 kg