NAD CI 940 Multi-Channel Amplifier

В CI 940 от NAD са комбинирали известното си аудио качество с гъвкавостта и надеждността на професионалната инсталационна техника. Разполагащ с 4 крайни стъпала с ниски нива на изкривявания, CI 940  доставя с мекота и финес точната мощност за силен, но и акуратен бас. Дизайнът му позволява да бъде интегриран в стандартни шкафове за професионална техника, и е напълно защитен от окъсяване и прегряване, като възстановява работа след като проблема бъде отстранен. Освен това, лесната интеграция се подпомага от възможността за използване на спусък или автоматично включване при подаване на сигнал, и автоматично изключване при отсъствие на сигнал. 

Високо качествено професионално аудио   

CI 940 представя най-новото поколение на високо производително аудио на NAD за инсталации. Както много други многократно награждавани усилватели на NAD преди него, CI 940 е разработен от заслужилия инженер на фирмата Бьорн Ерик Едвардсен. Този усилвател може с лекота да достави моментално максимална мощност, която се изисква за добро възпроизвеждане на ниски честоти, като използва няколко дискретни транзистора с голяма мощност. Захранването използва специално изработен тороидален трансформатор, който поддържа много ниско съпротивление за възможно най-ниските нива на шум и за добър демпинг фактор. 

Мощност и представяне   

CI 940 разполага с 4 канала с чиста мощност с ниски нива на изкривявания, които са предвидени да работят в конфигурация от две стерео зони.  С мощност от 35 вата на канал при продължителна работа, усилвателят е предвиден да се справя с лекота с озвучителни тела с ниско-омни озвучителни тела, както и с дълги сигнални линии.  Учудващо ниските нива на изкривявания и почти пълнота липса на шум позволяват на музиката да се появи от "черния фон", и позволяват и на най-фините детайли да бъдат ясно чути. Щедрата динамична мощност дава на музиката релаксиращо, но и живо качество.

Лекота на интеграция   

Лесната инсталация е осигурена от избора на автоматично включване чрез спусък или при усещане на входящ сигнал. CI 940 използва усъвършенствана система за следене на входния сигнал за да избегне случайно включване, което е обичайно при източници с високи нива на шум или други интерференции като радио-честотни прихващания или брум. Инсталацията в рак е лесна, понеже входовете и спусъчните входове са предвидени за каскадиране. Захранващият кабел се отделя за лесно сервизиране или подмяна. Налична е индикация за всяка зона за статуса на работа. 

Без грижи и тревоги   

Надеждността на системата и лекотата на инсталация са били основните цели на изцяло новият дизайн на усилвателя. Височината от 2U и включените в комплекта  уши за рак спестяват така ценното място в аудио рака. Активното охлаждане с термостатичен контрол осигурява дълъг, освободен от сервизиране живот. Терминалите за свързване на тонколони тип "Phoenix" правят инсталацията и окабеляването съвсем лесни. Възможността за работа в мостов режим позволява всяка двойка канали да работи като един мощен канал, което дава още по голяма гъвкавост на продукта. 

Многократно награждавано качество на звука   

Когато става въпрос за звук, NAD винаги са били на върха на всички марки усилватели, като постоянно печелят награди, както за качеството на звука, така и за съотношението цена-качество.  Известни със своят топъл, просторен и интензивно музикален звук, усилвателите на NAD са разработени да работят с озвучителни тела от "реалния живот", а не просто да бъдат натоварвани с елементарни лабораторни тестове. NAD CI 940 ще изкара най-доброто от всяка тонколона, доставяйки ви възможно най-доброто слушателско преживяване. Усилвателят е много тих, с нечуваемо шумене при липса на сигнал, което е важно при използване на ефективни тонколони в малки помещения. Енергийната ефективност също е забележителна - по малко от 0,5 вата в режим на готовност. Музикален, практичен, ефективен и надежден - CI 940 е всичко което бихте искали от един високо качествен усилвател. 

Техническа спецификация

Continuous Output Power

 • 8 Ohms/4 Ohms:   4 x 35W (ref. rated THD, 20Hz-20Hz, all channels driven)
 • 8 Ohms Brigde Mode:   2 x 70W

Rated THD:   ≤ 0.03% (ref. 20hz-20kHz)

(250mW to rated power, CCIF IMD, DIM 100)

IHF Dynamic Power

 • 8 Ohms:   55W
 • 4 Ohms:   85W
 • 2 Ohms:   95W

Damping Factor:   >180 (ref.8 ohms, 50Hz and 1kHz)

Input Sensativity:  270mV (ref. rated power)

Voltage Gain:   35dB

Frequency Response:   ±0.2dB (ref.20Hz-20kHz)

                                        -3dB at 3Hz and 100kHz

Signal/Noise Ratio, A-Weighted:   >95dBA (ref. 1W)

                                                          >110dB (ref.35W)

Trigger:   5-30V In (AC/DC)

                -52dBV, 12V Out

Time to Automatic Standby:   < 10 minutes

(without signal at input sense mode)

GENERAL

 • Rated Power:   270W (120V 60Hz, 230V 50Hz)
 • Idle Power:   55W
 • Standby Power:   <0.5W
 • Dimensions (W x H x D):   483 x 105 x 323mm (19 1/16 x 4 3/16 x 12 3/4)
 • Net Weight:   6.96kg
 • Shipping Weight:   8.4kg