https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Spotify – модерният начин за слушане на музика

Аудио стрийминг услугите нашумяха през последните няколко години, правейки революция в музикалната индустрия. Те добиха най-голяма популярност в САЩ, където хората нямат възможност да свалят пиратска музика, а купуването на онлайн песни им струва 99 цента на песен. В интернет пространството се появи и нов вид услуга, чрез която можете да слушате огромна колекция от албуми без ограничения само срещу скромна месечна такса. Точно това предлага най-полярната музикалната стрийминг услуга в момента Spotify. Срещу символичните за американските стандарти 10 долара месечно, потребителят получава достъп до над 20 милиона музикални произведения от всякакви стилове.
Предложението на Spotify
Най-общо казано - услугата на Spotify е взела най-доброто от iTunes и от социалните мрежи. Главно предимство на подобен вид услуги е, че нищо не се сваля на устройство ви – било то смартфон, таблет или компютър, освен ако вие не пожелаете това.|Потребителите й имат възможност да създадат собствен плейлист, в който да добавят неограничен брой песни, албуми или цели дискографии. Така спокойно можете да подредите своята музикална колекция и да слушате всичко, което пожелаете, без да сваляте музика на своето устройство. Освен това, вие можете да внесете своята музика от други източници и да си я включвате в плейлисти.
Когато потърсите един изпълнител с търсачката, вие ще попаднете на неговата страница, където ви се предлага възможност да го „следвате“, да разгледате и слушате дискографията му, да видите какво слуша той или да разберете кого слуша той. Чрез тези функции можете да научите много за своя любим изпълнител, както и да следите всяка негова активност.
Spotify има възможност персонализирани радио станции. В самото приложение можете да си създадете радио, отново базирано на любим изпълнител или песен. При слушането на песни от радиото вие можете да ги харесвате или да ги забранявате. Така ще получите едно изключително персонализирано музикално изживяване.
Spotify предлага и нещо иновативно - вградените приложения. По този начин може да добавите класацията на Billboard или друга подобна.
Друга социална функция е споделянето на парчетата и албумите, които слушате в Twitter и Facebook.
Тези, които нямат постоянен достъп до интернет, могат да си избират плейлисти и албуми, които се свалят на устройството за офлайн ползване (тази възможност е за абонатите на пакет Premium).
Абонаментните планове
В световен мащаб, Spotify може да се използва чрез три абонаментни плана: безплатен, неограничен и премиум. В България тези планове са два: безплатен и премиум.
Free – предлага възможност да слушате неограничено музика само от PC. Но се налага да слушате аудио реклами през 3-4 песни. Музиката тук е с битрейт 160 kbps. Ограничението от 10 часа на месец за безплатните акаунти не важи за България. Цена: Безплатно.
Premium– с този абонаментен план можете да избирате плейлисти за слушане офлайн, да стриймвате неограничено от своя смартфон, таблет или компютър. Офлайн плейлистите също могат да се синхронизират на мобилните устройства. Музиката с този план ще звучи страхотно – битрейтът е 320 kbps. Няма реклами. Премиум плана може да тества безплатно през първия един месец, за да прецените дали си струва парите. Цена: 4.99 евро/месец.
В САЩ услугата е почти два пъти по скъпа:  Premium абонаментен план стурав 9.99 долара на месец, а има и среден абонаментен план Unlimited, който е 4.99 долара на месец.
Spotify в България
Преди повече от година, услугата беше официално представена и в България. Въпреки че у нас „музикалното пиратство“ продължава да процъфтява, Spotify вече има своите фенове, които предпочитат легално да слушат над 20 милиона песни, без да се налага да ги свалят в паметта на устройствата си.

Hi-Fi усилватели със Spotify Connect предлагани от Аудио Арте

Аудио Арте предлага четири устройства на NAD Electronics, които използват приложението Spotify Connect. Това са усилвателите NAD D 7050 и NAD C 390DD, дигиталният музикален плеър NAD M 50 и медия тунера NAD MT2 . И четирите модела работят безпроблемно с Spotify Connect, чрез който получавате бърз и лесен достъп до над 20 млн. песни.

Как става връзката:

1. Смартфон или таблетът, с който разполагате, както и едно от посочените устройства - NAD D 7050, NAD C 390DD или NAD M 50, трябва да са свързани в локална Wi-Fi мрежа.

2. На вашия смартфон или таблет инсталирате приложението Spotify (изтегляте го от AppStore или Google Play).

3. Чрез вашия смартфон или таблет избирате музиката, която искате да слушате. След това от менюто на Spotify избирате устройството, чрез което искате да плейвате – в случая някое от изброените - NAD D 7050, NAD C 390DD или NAD M 50.

4. Наслаждавате се на музиката.

Устройствата:

Усилвател NAD D 7050 - директен цифров мрежов усилвател за стрийминг музика. За да слушате музика през Spotify единствено трябва да настроите вашия NAD D 7050 в Wi-Fi мрежата. Този усилвател е със стилен и компактен дизайн, който може да се постави почти навсякъде във вашия дом. Освен мрежов достъп с това устройство, имате възможност и за директен point-to-point стрийминг без мрежа чрез Bluetooth aptX.

Усилвател NAD C 390DD - моделът е снабден с технологията Direct Digital, която осигурява прозрачност, детайлност и динамика на звука. Основно предимство на усилвателя е модулната структура, която позволява лесно ъпгрейдване с добавяне на нови модули. За да слушате музика през Spotify (както и приложението BlueSound) на това устройство, трябва да закупите модула NAD MDC DD-BluOS, който да инсталирате във вашият NAD C 390DD. Освен това е нужно да се инсталира допълнителен софтуер, който е съвместим с посочения модул.

Дигитален музикален плеър NAD M 50 –този модел е софтуерно контролиран продукт, което означава, че голяма част от функционалността на системата се определя от софтуер, а не хардуер. Така, новите облачни услуги или аудио кодеци могат да бъдат интегрирани в бъдеще само чрез промяна на софтуера на M50. Този потенциал за ъпгрейд на софтуера означава, че плеърът NAD M50 може да бъде на ръба последните технологии години наред. За да слушате музика през Spotify на това устройство, трябва да се инсталира допълнителен софтуер.

Медия тунер NAD МТ2 (нов модел) - иновативно устройство, което предлага лесен и достъпен начин да изстреляте вашата класическа Hi-Fi или AV система в XXI век. Стриймвайте музика, слушайте интернет радио и се наслаждавайте на Spotify Connect само с това мини устройство.
NAD MT2 Media Tuner разполага с цифров и аналогов изход, както и NAD DAC технология за кристален музикален звук. Можете дори да синхронизирате няколко MT2 устройства за безжична връзка на различни усливатели и плеъри в множество помещения.

И четирите устройства могат да бъдат тествани в салон Аудио Арте.

NAD D 7050

NAD C 390DD

NAD M 50

NAD MT2

Към продукти от сходни категории

Меню