https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Аудио Арте съдейства за "Виртуална разходка из ЦЕРН"

С помощта на видеоконферентна система Avaya SCOPIA XT5000, осигурена и инсталирана от фирма Аудио Арте, бе осъществена "Виртуална разходка из ЦЕРН" за зрителите на Софийския фестивал на науката. „Разходката“ се проведе на 17 май 2015 г на Голяма сцена на Театър София в столицата, а залата беше пълна с любители на науката.

С помощта на доц. д-р Леандър Литов, водещ на виртуалната разходка на сцената в София, зрителите имаха възможност да разгледат центровете за управление на експеримента CMS (Compact Muon Solenoid), всички ускорители, големите магнити и други интересни детайли от най-големия научен експеримент в историята човечеството. В ЦЕРН, от три различни точки, гидове бяха млади учени, които обясняваха и показваха различни детайли от работата в глобалния научен проект. В ЦЕРН работят постоянно над 2250 учени, измежду които повече от 50 българи.

Видеконферентната система Avaya SCOPIA, с която бе осъществена "Виртуалната разходка из ЦЕРН", е първото видеоконферентно решение с два пълноценни Full HD видео канала, които позволяват споделяне на съдържание, видео с резолюция 1080p при 60fps, HD аудио, H.264 High Profile и SVC. Системата интегрира изключително мощен кодек за безкомпромисно качество на видеото от участниците и от презентация или второ видео. Avaya SCOPIA XT5000 разполага с висококачествена камера с 10х оптично приближаване и възможност за промяна на ъгъла (± 100°/± 25° ) както и за контрол на камерата от отсрещната страна. Видеоконферентната система позволява свързване на 2 микрофона за по-добър ефект, всеки от които има 360 градусов обхват.

Системата XT5000 е предназначена за ползване от крайни потребители, а не от ИТ специалисти и инженери. Подходяща е за употреба в конферентни зали, позволявайки едновременен разговор с до 9 точки, предаване на съдържание и видео по 2 отделни канала, лесно преодоляване на защитни стени, свързване с десктоп клиенти, а в допълнение е възможно и установяване на връзка чрез мобилни устройства.

Повече за Avaya SCOPIA XT5000 може да видите ТУК.

Още снимки от събитието може да видите ТУК.

Към продукти от сходни категории

Меню