https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Официално представяне на легендарната марка Technics

Panasonic Corporation е световен лидер в разработването на електронни технологии и решения за потребителска електроника, жилищни, автомобилни, индустриални и бизнес приложения, честваща своя 100-годишен юбилей през 2018 г.
През 2015 г. компанията върна на пазара обичаният и иконичен аудио-бранд ‘Technics’. С решимост за нови постижения чрез иновации във всички направления, компанията използва технологиите си, за да създаде по-добър живот и по-добър свят за своите клиенти.
Technics е японска марка на Panasonic Corporation за аудио оборудване. От 1965 г. с марката произвежда различни продукти за Hi-Fi, като грамофони, усилватели, приемници, касетофони, CD плейъри и говорители. Тя е замислена като за линия от аудио-оборудване от висок клас, с възможност да се конкурира с наложените вече марки.

Директорът на проекта, Мичико Огава (самата тя aудио-инженер и популярен, добре познат джаз музикант в Япония), обясни, че новите продукти са базирани на концепцията, наречена ‘Technics Definitive Sound’, която се основава на десетилетия аудио развитие и знание. Концепцията включва три основни технически елемента:
‘Accurate Digital Technology’: осигурява предаване на сигнала с прецизна фаза и силови характеристики и идеално преобразуване на мощността,
‘Noiseless Signal Technology’: старателно намалява шума, за да предложи идеално оборудване за дигитално аудио,
‘Emotive Acoustic Technology’: реализира ясна звукова картина и просторен звуков пейзаж с ултра-широка честотна лента и висок динамичен обхват.
Освен това, според Огава, най-важната мисия на новите Technics е да доставят емоционално ангажиране музикални преживявания, които са уникални за всеки от нас.

Новите серии Hi-fi аудио системи на Technics, които ще бъдат представени:
Reference Class R1 – серията съдържа три hi-fi audio компоненти, създадени да доставят превъзходни музикални изживявания. Πлeйъpът в ayдиo-cиcтeмaтa paзпoлaгa c нaбop oт цифpoви и aнaлoгoви ayдиo-вxoдoвe, двa UЅВ-пopтa и пoддpъжĸa нa DLNА cтaндapтa. Toй ви пoзвoлявa дa cлyшaтe мyзиĸa ĸaĸтo в oбичaйнитe, тaĸa и в hі-fі фopмaтитe – WАV, МР3, WМА, LРСМ, FLАС, АІFF, АLАС, ААС, РСМ, DЅD.

  • Stereo Power Amplifier SE-R1
  • Network Audio Control Player SU-R1
  • Speaker System SB-R1


Сериите (Premium Class C700) съдържат четири hi-fi компоненти, създадени да доставят емоционално ангажирана музика с рафиниран стил. С новата форма на мрежово аудио, не се правят компромиси с качеството на звука чрез есенцията на използваните технологии в Reference Class. Зa paзлиĸa oт R1, тyĸ вeчe имaмe нaпpимep и вгpaдeн FМ-пpиeмниĸ и Вluеtооth.

  • Stereo Integrated Amplifier SU-C700
  • Network Audio Player ST-C700
  • Compact Disc Player SL-C700
  • Speaker System SB-C700


Представен през 2016 г., грамофонът SL-1200G комбинира традиционните аналогови технологии на Technics с модерни цифрови технологии. Неговото изключително качество буквално разтърси пазара на Hi-Fi техника и той се превърна в еталон за грамофоните с директно задвижване.
При създаването на SL-1200GR и SL-1210GR са използвани преработени компоненти от SL-1200G, като електромотора за директно задвижване без желязна сърцевина, високопрецизния контролер за управление на електромотора, диска с висока твърдост и високочувствителното рамо. Това гарантира, че аудиофилите, ползващи SL-1200GR/SL-1210GR, ще могат да се насладят напълно на богатия, чист и енергичен аналогов звук от грамофонните плочи.

Продължавайки развитието на прочутата си технология за директно задвижване и утвърждавайки изключително високото качество на продуктите си, през 2018 г. Technics разшири своята линия от първокласни аудио компоненти Reference Class с два нови грамофона с директно задвижване SP10-R и SL-1000R.
Създадени да извлекат най-доброто от аналоговия винил, грамофоните с директно задвижване от легендарната серия SP-10 и съпътстващите ги системи с директно задвижване станаха синоним на високо качество на звука, и носят символите на марката Technics, която продължава да печели лоялността и възхищението на аудиофилите от цял свят.
Изградени върху това забележително наследство, SP10-R и SL-1000R създават нови стандарти в модерната грамофонна Hi-Fi технология и водят аудио индустрията към нова ера.

Към продукти от сходни категории

Меню