PSB представи обновената си серия Alpha, включваща четири модела на CES 2019

PSB представи обновената си серия Alpha, включваща четири модела.
Мониторни букшелфи за стойки или рафтове P3 и P5, колоната за централен канал C10 и подовите говорители T20, като всички модели се предлагат в два класически варианта - черен и орехов финиш. Системите за високоговорители от серията се отличават с нови високочестотни високоговорители с алуминиеви куполи с диаметър 19 мм, както и използването на драйвери за средни и ниски честоти с полипропиленови дифузори. 
Малко идтория зад небезизвестната серия PSB Alpha.
През 1991 г. PSB представи първата си гама от високоговорители Alpha с ясна цел: да създаде достъпен говорител, който да е фокусиран върху производителността.  Днешните Alpha се възползват значително от подобрените материали и производствени техники, да не споменаваме и 30 години опит, за да бъдат естествено звучащи говорители с минималистична елегантност, на достъпна цена. В новата гама на PSB, P3 и P5 са класически двулентови букшелфи - компактни и гъвкави. Те могат да бъдат поставени на стойка, рафт, бюро или маса и са еднакво подходящи за домашно кино или стерео слушане. При подовите колони T20 е добавен допълнителен нискочестотен високоговорител в по-голям корпус, който не заема много място. Централният канален високоговорител C10 може да се използва като високоговорител за център в система за домашно кино или за слушане на музика.
Подобрени драйвери и материали
За новите Алфа PSB е разработила два нови баса - 4 1/2 "и 5 1/4", с двуслойни гласови намотки и мощни магнитни структури, които осигуряват ниско изкривяване и високи изходни нива. Конусите са изработени от специална текстурирана полипропиленова смес, която предотвратява разрушаването им и увеличава честотната характеристика за гладка интеграция с пищялката. Новата 3/4 ”(19mm) пищялка е внедрена във всички четири модела. Високочестотният високоговорител се охлажда с ферофлуид и се характеризира с неодимов магнит за висока чувствителност и управление на мощността. Вълновод на предната част на високочестотния високоговорител помага да се отговори на чувствителността на високоговорителя близо до точката на пресичане с нискочестотния високоговорител за безпроблемен преход.
Трябва да се отбележи, че прецизно проектираната кросоувър мрежа, осигурява еднакво звуково поле, независимо дали слушателят е седнал или стои. Необичайно сложният дизайн на филтъра Acoustic Linkwitz-Riley прави перфектно съчетанието между драйверите и да поддържа много ниско изкривяване, дори при високи нива на звуково налягане. Този сложен кросоувър е необичаен за стандартни бюдженти високоговорители.
Корпусите
Често се пренебрегва в важността на обвивката и за новите Алфа, корпусът на всеки модел има уникална комбинация от дебелина на стените и укрепване за контрол на резонансите, осигуряващ перфектна платформа за драйверите. Вътрешният амортизиращ материал е специализиран за целта, тъй като е разработен в продължение на много години на много по-скъпи модели на PSB и е позициониран за оптимална ефективност. Висококачествените, прецизно обработени корпуси в черен цвят и орех се комбинират с магнитно закрепени решетки, които осигуряват класически дизайн. 

Меню

  • Начало
    • Новини
      • PSB представи обновената си серия Alpha, включваща четири модела на CES 2019