https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Правилният избор на Подови (Floorstanding) тонколони

Всички подовостоящи тонколони са с до 10% отстъпка през месец Октомври! ►


Подовостоящите тонколони са предпочитани както от сериозни аудиофили, така и от обикновени любители на добрия звук. Чифт високоговорители за под обикновено се превръщат в дългосрочна основа на Hi-Fi стерео система или многоканална система за домашно кино. Следователно, към избора на подовостоящи високоговорители трябва да се подхожда много внимателно, като се вземат предвид всички изисквания за разположение в конкретно помещение и неговата големина.
Днес на пазара (дори в България) има огромен брой разновидности на подови озвучителни тела, които се различават едно от друго не само по мощност, устойчивост, но и по форма, вътрешен и външен дизайн на корпуса (кабинета), вида на монтираните драйвери (високоговорители) и т.н.
По правило подовите високоговорители имат по-чист звук и по-мощен бас от букшелфите, но за пълното им задвижване е необходим и по-мощен усилвател.
Когато избирате подови високоговорители, в зависимост от тяхното предназначение, на първо място трябва да обърнете внимание на тяхната мощност, която трябва да е подходяща по параметри за мощността на усилвателя или AV приемника и съпротивлението (импеданса), което варира, като правило, между 8 и 4 Ома (има високоговорители с по-нисък или плаващ импеданс), което пряко влияе върху възможността за свързване на високоговорители към определено усилващо устройство (усилвател, AV приемник и др.).
В зависимост от конструкцията тонколоните за под могат да имат две, три или повече честотни ленти, като всеки високоговорител възпроизвежда онези части от звуковия спектър, за които е проектиран специално - високи, средни или ниски честоти. Броят на драйверите, обаче не винаги съответства на нейната „лента“- понякога аудио инженерите оборудват подовите тонколони с два нискочестотни говорителя.
Според дизайна на корпуса подовостоящите високоговорители могат да бъдат отворени и затворени (със или без басов рефлекс), една, две, три или четири лентови (в зависимост от броя на драйверите (говорителите) и принципа на действие на филтъра (кросоувъра), класическа двупроводна връзка или с възможност за двужично окабеляване с кабелна връзка (bi-wiring/tri-wiring), както и безжична връзка bluetooth (Bluetooth), с класически или рупорни драйвери, активен или пасивен тип (с вграден или без вграден усилвател) и др.
Качеството на шкафовете на подовостоящите високоговорителите не е въпрос само на външен дизайн. Високоговорителите излъчват звукови вибрации както напред, така и назад, а цялата система като цяло генерира огромно количество вибрации. За да се избегнат подобни явления, инженерите използват висококачествени материали, ребра за усилване, които укрепват вътрешните рамки и меки звукопоглъщащи пълнители. Всеки високоговорител има своя комбинация от амортисьорни свойства и твърдост: първият ви позволява да овладеете вече съществуващите вибрации, а вторият - да предотвратите появата на нови. Дори геометричните форми на подовите тонколони често са специално проектирани, за да сведат до минимум резонансите. По-голямото тегло също може да означава по-голяма стабилност на корпуса и акустично качество.


На снимките детайли от подобренията на Klipsch в серията Reference Premiere

За да поставите високоговорители на пода не са необходими стойки за тонколони, защото те често са оборудвани с крачета или шипове за премахване на нежеланите вибрации. Също така, когато поставяте акустика на пода в една стая, се препоръчва да се вземе предвид разстоянието от високоговорителите до стените. Близостта на стените и особено ъглите подобрява възприеманата сила на басите (което понякога може да изглежда като бум) и с отдалечаването този ефект намалява.
Ако сте се изгубили в многото информация, нашите специалисти ще ви помогнат да закупите най-добрите подовостоящи високоговорители от гледна точка на характеристики и цена. Преди да изберете, можете да разгледате, изслушате, докоснете и сравните всички модели подови високоговорители, които ви интересуват. Нашите експерти ще ви помогнат да инсталирате и конфигурирате цялото оборудване, както и да ви дадат професионални съвети и препоръки за използването на Hi-Fi и High-End оборудване.
Ние продаваме само 100% сертифицирани продукти с гаранция за качество.
Винаги е лесно да направите своя избор и да купите подходяща система от високоговорители при нас - ние работим за вас!
Можете да получите безплатна консултация и на телефон  02 964 11 15

Към продукти от сходни категории

Меню