https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Време е да изнесете музиката навън с външни високоговорители

Дворът с прекрасна градина е най-доброто място за отдих и забавление със семейството и приятелите. При озеленяването му се обръща голямо внимание на разположението на зона за отдих, спортна площадка, както и други функционални и декоративни елементи на ландшафта. Това обаче не е достатъчно, за да възприемем напълно околната среда.
Важен компонент е релаксиращата атмосфера, породена от музиката. Много е приятно да се отпуснете на чист въздух и да слушате любимата си музика, която не бива да се ограничава само от стените на къщата,  въпреки шумните градски условия.
Ландшафтните високоговорители са акустични системи, предназначени за озвучаване на външни зони. Те не се страхуват от дъжд, слънце, температурни промени и наистина доставят музика във вашата градина, двор или тераса, създавайки пеещ оазис. Елегантният дизайн на тези озвучителни тела ще допълни архитектурния ансамбъл и гостите ви определено ще бъдат изненадани, докато се опитват да намерят източника на звук във вашата градина.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИЗАЙНА
Акустиката за озвучаване на външни площи може да бъде два вида според принципа на приложение: влагоустойчива и ландшафтна.
►1. Влагоустойчивите външни тонколони са разработени с помощта на специални технологии, които им позволяват лесно да издържат на екстремни температури, висока влажност и динамични претоварвания.
Възможни места за инсталиране:
►навън, където ще бъде безопасно от естествени валежи (под покрива на веранда, беседка и др.)
►в помещения с влажна среда (басейни, сауни, яхти, индустриални съоръжения)
Всички модели са предназначени за работа при неблагоприятни метеорологични условия, което се определя от стойността на международния стандарт за защита на IP, колкото по-висока е цифрата, в толкова по-неблагоприятна среда могат да бъдат използвани високоговорителите.

►2. Ландшафтни високоговорители са изработени от композитни и полимерни материали, поставени в капсула с висока степен на защита срещу прах и влага. Корпусите на такива устройства издържат на въздействието на вятъра, дъжда и снега. Те могат да се използват на открито през цялата година, независимо от метеорологичните условия.
Това ги прави подходящи за използване на открито по всяко време и през всички сезони.
Като цяло ландшафтната акустика може да бъде разделена на 2 вида - фонов насочен звук и фонов разсейващ звук. От техническа гледна точка динамиката и на двата типа е почти идентична, различавайки се само в честотния диапазон, мощността или чувствителността.
Основната дизайнерска разлика се крие във формата на тялото, което помага за решаването на необходимите задачи:
►2.1 Ландшафтни високоговорители с насочен звук
Тялото на такъв говорител, като правило, е направено под формата на "перископ" на крак, което позволява насочването на излъчването му към дадена зона, регулиращо еднородността на запълване на пространството с музика.

►2.2 Ландшафтни високоговорители с дифузен звук
Те ще осигурят равномерно разсейване на фоновия звук до 180 градуса, когато се монтират на открита повърхност и до 90 градуса в ъглите на подпокривното пространство. Второто важно предимство на тази акустика е, че тя не само озвучава територията, но и я декорира.
Производителите на високоговорители се стремят да угодят на потребителите, като създават високоговорители от различен тип, които поразително приличат на естествени материали. Такива колони могат да бъдат направени под формата на ствол на дърво, къщичка за птици, скала, камък, пиедестали, скулптури, саксии, в които дори могат да се отглеждат истински цветя.
Основният акцент на такава система е, че звукът, който тя издава, изглежда като вълшебство. Високоговорителите, инсталирани по периметъра на градина или обект, ще създадат необичайна акустична симфония, където ще бъде трудно да се идентифицира източникът на звука. Така с помощта на пейзажна акустика можете не само да се насладите на прекрасна музика в градината, но и да зарадвате окото със стилистични решения, които ще създадат страхотно настроение. 
ПЕЕЩИ КАМЪНИ
Ландшафтните високоговорители, направена под формата на камък, са особено популярна. Това може да бъде пореста или седиментна скала или гранитен камък. Цветът на такива камъни-колони е възможно най-близък до естествения и се вписват хармонично в околния пейзаж, така че става почти невъзможно да се определи откъде идва музиката.

ЗВУКОВИ ИЗТОЧНИЦИ И КОНТРОЛ
В зависимост от сложността на комплекта, източниците на звук за външната и ландшафтна звукова система могат да бъдат:
►Телевизор или лятно домашно кино на терасата / в зоната за барбекю
►FM радиостанции
►интернет радиостанции
►интернет услуги за стрийминг на музика (Deezer, Tidal, други)
►музика на USB флаш устройство или твърд диск
►домашен музикален аудио сървър
►мобилен телефон или таблет
►DVD / CD плейър
Можете да управлявате цялата система, като използвате бутоните на усилвателя, дистанционното управление, мобилния телефон или таблета чрез Wi-Fi връзка.

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?
Трябва да се отбележи, че цената на влагоустойчивата акустика не е ниска и затова е препоръчително да се помисли за нейното закупуване предварително. Ако не можете да озвучите цялата градина, то поне можете да озвучите отделни зони - басейн, зона за отдих, тераса и т.н.
Първо решете какво ще „озвучите“, и след това пребройте броя на необходимите колони, достатъчни за него. Не забравяйте да вземете предвид, че звукът се движи по по-различен начин на открито, отколкото на закрито. Така че, за организирането на музикални партита ще ви трябват много по-голям брой говорители, отколкото за организиране на зона за отдих с лек музикален съпровод. Мощността на системите също може да варира. Обърнете внимание на нискочестотните звуци - басите, трябва да има достатъчно от тях.
Разбира се, при избора трябва да се вземат предвид не само стилистичните и структурни характеристики на системата. Те няма да имат никакъв смисъл, ако устройството не може да отговори на музикалните заявки на потребителя. Следователно трябва да обърнете внимание и на мощността на системата, честотния обхват, импеданса и броя на честотните ленти.
КАК ДА СЪЗДАДЕМ ОПТИМАЛНА СИСТЕМА?
Изборът и инсталирането на ландшафтна акустична система е доста трудоемка задача, която изисква определени познания, достатъчно опит, следователно, ако искате да подобрите откритите си площи с такова решение и да изненадате гостите, специалистите на нашата компания ще предложат най-добрия проект, при това БЕЗПЛАТНО!
Аудио Арте има дългогодишен опит в инсталирането на персонализирани решения за външни високоговорители, без значение от размера или обхвата на проекта, така че ние сме най-добрият избор за вас!
Обадете ни се още днес на 02 964 11 15!

Към продукти от сходни категории

Меню

  • Начало
    • Новини
      • Време е да изнесете музиката навън с външни високоговорители