https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Elipson Heritage XLS 15 идват направо от „златната ера на Hi-Fi“ - 70-те г. на XX в.

Спомняйки си продуктите на френската компания Elipson, въображението моментално рисува сферични високоговорители в пиано лак. Elipson Heritage XLS 15 разбиват този стереотип напълно. Дизайнът на тези трилентови високоговорители сякаш идва направо от „златната ера на Hi-Fi“ - 70-те години на миналия век, когато инженерите не се страхуваха от отраженията на звукови вълни от широката предна стена като от огън, а пред дизайнерите не стеше прословутия проблем „фактор съпруга“.

Олдскул дизайн, дървени шкафове, три ленти и голям диаметър 12 инча (30 см) бас с целулозен конус - това е истинска класика. И ако сте предпазливи към винтидж технологиите, но въздишате за класически форми и решения, тогава Elipson Heritage XLS 15 определено е за вас. Средната гама е поверена на 55-милиметров куполен драйвер, с пищялка като тази на флагманския високоговорител на Elipson Prestige Facet. Портът за бас рефлексът е разположен отпред на тонколоните, така че те могат безопасно да бъдат преместени близо до стената, без да се страхувате за качеството на басите.

Духът на 70-те се подкрепя и от различни дребни неща, като плочка с графика на честотната характеристика на предния панел на кутията или контроли за акустична чувствителност в средните и високочестотни диапазони, разположени наблизо. Elipson Heritage XLS 15 има номинален импеданс 6 ома с чувствителност 92 dB.

Подобно на всички тонколони на френската марка, Elipson Heritage XLS 15 може да се похвали с изключително здрав шкаф, проектиран от дървесни влакна със средна плътност и с вътрешна армировка за ограничаване на вредните вибрации и резонанси. Шкафът за високоговорители може да бъде поставен на пода по два различни начина: или чрез плоска основа, монтирана стандартно на високоговорителя, или от наклонена основа на 7 градуса, също включена в комплекта. Последната приема позиция, която допълва дизайна на Elipson Heritage XLS 15 и оптимизира фазата. Като допълнителна опция (не влизат в цената) се предлагат и метални стойки от NorStone, които дават същия наклон и допълнително повдигат високоговорителите с 19 см.

С ретро визията си и типично френският си темперамент, Elipson Heritage XLS 15 са чудесна възможност да музикалните любители. Винтидж Elipson-ите свирят енергично и отворено, поставяйки музикантите сякаш точно пред слушателя. Можете да пренесете концертната зала вкъщи!

Новите Elipson Heritage XLS 15 са най-новото попълнение в портфолиото ни, вече налични и в нашата демо-зала. Можете да ги видите, чуете и закупите! За повече информация - телефон 02 9641115!

Към продукти от сходни категории

Меню

  • Начало
    • Новини
      • Elipson Heritage XLS 15 идват направо от „златната ера на Hi-Fi“ - 70-те г. на XX в.