https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Експлозия в популярността на Грамофона през 2021

Музикалната индустрия е извървяла дълъг път от дните на виниловите плочи, както и устройствата, на които могат да бъдат възпроизвеждани.
Грамофонът обаче отново привлече вниманието на меломаните. Има няколко причини за това.
Някои слушатели просто предпочитат аналоговия звук пред цифровия. Други имат обширна винилова библиотека, а много от уникалните записи никога не са преиздавани на CD. 
За трети дизайнът на грамофона е привлекателен - диамантената игла, плавно плъзгаща се по повърхността на диска, създава усещане за загадъчна топлина. 
Винилът позволява на слушателя да се разтвори в музиката, да усети мистичното единство на звука и тишината и да се пренесе в атмосферата на собствените си емоции.
Да, няма ги хилядите плейлисти, които си правите, пускате и спирате когато и каквото си искате. Стрийм-технологията е запленила огромно количество меломани, дори и такива като мен, с дългогодишен стаж в слушането на винил. 
На плочата е предстваен АЛБУМ, в който артистът е подредил своите песни, създавайки музиката си. Чувства, които иска да ни предаде точно в даден момент и по определен начин. Когато слушате плочи, вие искате да чуете даден АЛБУМ именно по тази причина. Като допълнение към темата са и уникалните обложки, някои от които правени от художници от калибъра на Анди Уорхол.  
Същото е, както да гледате картина на Пикасо от неговият СИН период и определени чувства обхващат съзнанието ви. Така изкуството стига до вас пълноценно!
Има нещо освежаващо в слушането на винил (и музика от физически носители като цяло) в сравнение със стрийминга. Определен ритуал, който придружава слушането на музика в този случай, ви принуждава да обърнете дължимото внимание на звука му, а не просто да го включите на заден план. В крайна сметка за да слушате винилови плочи, имате нужда от грамофон. Освен това, за да се насладите на топлината и богатството на тези записи, по правилния начин, имате нужда от грамофон, който може да се споделя с цифрови устройства (високоговорители, слушалки, компютри, телефони и т.н.) 
Голяма част от грамофоните в действителност са страхотно допълнение освен към музикалната ви колекция, но и към интериора във вашия дом. Те са стилни, елегантни и с ненатрапващи форми. Не мислете, че грамофоните са ретро, напротив - те носят още много живот в себе си и има какво да дадат на всеки техен притежател.
От една страна, вълната от търсещи клиенти подтикна производителите да пуснат набор от полуавтоматични и напълно автоматични модели, които трябва да помогнат на начинаещите да направят първата си стъпка в прекрасния свят на винила. Това включва и тенденцията към универсални решения „всичко в едно“, при които в плейъра вече са вградени допълнителни елементи като фоно сцена, Bluetooth или USB.
В същото време все по-голям брой интересни грамофони с оригинални и иновативни решения са проектирани да задоволят и най-взискателните аудиофили и опитни фенове на винила.Независимо дали имате колекция от записи, събиращи прах на тавана, или решавате да бъдете част от виниловия ренесанс, закупуването на грамофон може да бъде чудесна инвестиция. В края на краищата грамофонът ще даде (или върне) това специално и уникално винилово изживяване и удоволствие от слушането на музика. 
Как да изберем подходящ грамофон?
Ако сте наистина нов в света на грамофоните, това може да стане объркващо. Те работят по различен начин от повечето устройства, които познаваме и имат различни настройки, елементи и дори условия.Ние в Аудио Арте, имаме богат избор за всеки, но кой грамофон бихте избрали вие? Ако не сте сигурни, винаги можете да се консултирате с наш специалист, за да ви даде насоки. 
Аудио Арте предлага богата гама висококачествени модели грамофони на реномирани марки AV производители: Technics, Audio-Technica, Elipson, NAD и Pro-Ject.
В момента разполагаме с наличност за всеки бюджет, така че можете да заповядате в нашата демо-зала, за да видите, чуете и закупите! 

Към продукти от сходни категории

Меню