https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Аудио Арте представя нова марка в своето портфолио

Италия е международно призната със своята богата култура на майсторство и занаятчийски умения. Марки като Ferrari, Ducati, Gucci и Armani веднага идват на ум. И в света на озвучителните тела от висок клас именно Sonus Faber трябва да бъде на първо място във вашите мисли в това отношение. 
Името Sonus Faber, в превод от латински, означава „ръчно изработен звук“ – и отразява точно подхода на тази италианска компания към производството на озвучителни тела.
Sonus Faber са резултат от избор между качество и количество, пренебрегвайки традиционните търговски критерии и фокусирайки се върху създаването на изключителни инструменти за възпроизвеждане на музикални записи. Sonus Faber се превърна не просто в производител на високоговорители, а в майстор, който създава произведения на изкуството, които са наистина безценни. Не напразно Sonus Faber е водещ на модата в луксозния High End сегмент – италианците правят продукти, които изглеждат красиви, звучат и дори имат име! И докато други марки се стремят да внесат концепцията за автомобилите от Формула 1 в своите продукти, Sonus Faber следва философията на Bentley, където характеристиките на шофиране са само част от първокласното изживяване. 
Откакто обаче компанията е придобита от McIntosh Group, италианският производител еволюира от предишната си репутация на бутиков производител на озвучителни тела от висок клас, опитвайки се да достигне до по-широка аудитория с бюджетни серии, запазващи цялото наследство на марката.

От тази година Аудио Арте става официален представител на две от сериите на италианския бранд и се надяваме, че ще спечелим вашите адмирации за разширяване на нашето портфолио от предлагани тонколони. По-богатият избор ще ви позволи да подберете с по-голяма точност желаното от вас озвучително тяло. Комбинацията от тези модели е перфектно балансирано решение както за феновете на традиционните стерео системи, така и за тези, които искат да имат многоканална система за домашно кино.

Да се върнем на Sonus Faber сериите които ви предлагаме.
Простотата е отличителен белег на сериите Sonetto и Lumina. С лекотата на настройката, достъпната цена и отлично звуково представяне, тези тонколони позволяват на всеки да се наслади на истинския звук Sonus Faber, 100% произведен в Италия.

Италианците винаги са свързвали своите модели с истинска музика и изкуство. Серията Sonetto не е изключение, защото името й съдържа поезия или, или иначе казано, сонет. За тези, които не са запознати с музикалните термини, сонетът е единадесетсричен стих със сюжетно-емоционална повратна точка. 
Моделите на Sonus Faber Sonetto се основават на много емблематични елементи от гамата озвучителни тела Olympica на Sonus Faber. Първо, те наследяват горната част от естествена кожа, ръчно ушита и украсена с логото на марката. След това, за първи път в този ценови диапазон, Sonetto се отличава с така наречения „Voice of Sonus Faber", емблематичната конфигурация на пищялка и средни честоти, която се отличава с технологията за високоговорители DAD (Damped Apex Dome TM) и среден диапазон в комплект с конус от естествени влакна, преди наличен само при моделите Olympica, Homage и Reference.
Като цяло серията включва осем модела: Sonetto VIII, Sonetto V и Sonetto III - подови тонколони, букшелфи - Sonetto II и Sonetto I, Sonetto Center II и Sonetto Center I - централни тонколони и универсалната Sonetto Wall, стенна тонколона, която може да се използва като основно стерео, многоканален съраунд или LCR решение.

Другата серия от портфолиото на Sonus Faber, въплъщава изцяло ценностите на марката. Семпло, опростено и минималистично - като център на идентичността на колекцията, която цели да достигне до широка аудитория и да достави луксозно музикално изживяване във всички домове. Лесно постижимо от дългогодишната традиция на марката с продукти от изискани материали и внимателна изработка.
Името Lumina (от латински "светлина") има специално значение:
LU означава лукс, MI означава минималистичен дизайн, а NA означава естествен звук. 
Серията е призвана да замени по-старите серии Principia и Chameleon.
Корпусът на високоговорителите е изработен от MDF и покрит с кожа, а предният панел е от натурален шперплат. Използваните високочестотни и средночестотни говорители са същите като тези, използвани в серия Sonetto, а басовите са проектирани специално за Lumina.
Тонколоните се предлага в три покрития: "венге", "орех" и черен пиано лак.
Опростеният и квадратен дизайн на моделите Lumina е избран, за да подчертае качеството на използваните материали. Този принцип на минимализъм пряко улавя същността на продукта, внимателно проектиран във връзка с теорията, че „по -малкото е повече“. Колекцията Lumina може да се похвали с основните ценности на Sonus Faber и използването на нейните емблематични материали, включително кожа, истинска многослойна дървесина, налична в орехово и венге дърво с матово и гланцово покритие. Всички предмети отдават почит на историческото наследство и са произведени в Италия. Колекцията се предлага на достъпна цена, без да се компрометира звуковото представяне, давайки възможност на всички да се насладят на истинско изживяване със Sonus Faber.
Като цяло серията включва пет модела: Lumina V и Lumina III - подови тонколони, букшелфи - Lumina II и Lumina I, Lumina Center - централна тонколона.

Тонколоните на Sonus Faber са класни високоговорители в най-хубавия смисъл на тази дума. Не мисля, че ще намерите друг чифт тонколони, които да изглеждат по-добре във вашата всекидневна (освен ако не е друг чифт Sonus Faber), а качеството им на звук е всичко, което бихте искали да получите за вашето домашно забавление!

По наше скромно мнение, сериите Sonus Faber LUMINA и SONETTO предлагат отлично качество на звука въпреки достъпната си цена, но предлагат детайлна и чиста звукова картина без агресия и натоварване. 
Заповядайте в нашият шоурум, да ги видите, чуете и закупите на изгодна цена! За повече информация телефон 029641115

Към продукти от сходни категории

Меню