https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Еуфория на акустичния дизайн в Elipson Prestige Facet

Малко са компаниите в света на производителите на озвучителни тела, които могат да се конкурират с Elipson по дълголетие - 2018 година френската компания навърши 80 години!
За дългата си история този френски мастодонт има с какво да се похвали. 
Историята на Elipson е неразривно свързана с неговия генерален мениджър Джоузеф Леон, създател на Arts et Métiers, неговата изобретателност и простота на решенията,  го превръщат в един от пионерите в света на възпроизвеждането на звук.
Присъединявайки се към малка компания, специализирана в производството на миниатюрно електрическо оборудване, използвано при конструирането на трансформатори, генератори и алтернатори, Джоузеф Леон започва задълбочени изследвания на рефлектори и резонатори. 
Elipson се счита за пионер в областта на дизайнерската акустика, изненадвайки света с тонколони в атрактивни заоблени корпуси още в началото на 50-те години на миналият век. Самото име на компанията идва от игра на две думи - елипса и звук (ellipse le son). 
Изминавайки дълъг път в своето развитие и светоглед, компанията е произвеждала и продължава да ни изненадва с производството на уникални озвучителни тела във всякакви форми.
Днес Elipson е част от групата AV Industry, която включва и марките Ateca, Eltax, Lumene, NorStone и Tangent.
В продължение на четири десетилетия, Elipson работи в тясно сътрудничество с френската телевизия, пускайки студийни мониторни тонколони за нея.
Страстта към дизайнерските озвучителни тела никога не угасва и Elipson  се стараят да стигнат до масовия потребител чрез изключително разнообразно производствено портфолио. Несравнимо качество на звука се постига чрез използването на съвременни материали и оригинални форми на корпуса, благодарение на които тонколоните на Elipson се вписват идеално в съвременния домашен интериор. 

Една от емблематичните серии тонколони на Elipson е Prestige Facet. 
Серията включва 14 модела - подови тонколони, букшелфи, централни тоноколони, субуфери, биполярни съраунд тонколони и Atmos тонколони. Името на серията се дължи на нейният дизайн. Силиконовите фланци на високоговорителите са украсени с диамантени фаски – оттук и „фасетът“ в името. Тези фланци са проектирани да намалят дифракцията и да създадат по-линейна честотна характеристика.
Звукът на озвучителните тела Elipson винаги е бил неутрален и автентичен, но компанията вижда място за подобрение. Серията Elipson Prestige Facet е страхотна опция, която осигурява висококачествена изработка и звук на достъпни цени. 
Elipson Prestige Facet са запазили всички положителни аспекти на своите предшественици. Получавате същият автентичен и неутрален звук, но вече по-фокусиран, идеален за възпроизвеждане на днешните многоканални песни. Тонколоните имат впечатляващ динамичен обхват, а субуферите добавят басите, от които се нуждаете.
Дизайнът на Elipson Prestige Facet е уникален, със заоблени ъгли и лакирано покритие. Гриловете от плат са фиксирани с магнитни държачи. Самите корпуси са оборудвани с подвижна основа, която може да се опира на гумени крачета или шипове. Конекторният блок на тонколоната осигурява възможност за неговото двукабелно свързване и е снабден със сребърни гнезда. 

Като цяло Elipson Prestige Facet може да осигури освен качествен звук в домашни условия, но и да впечатли с интериорното си присъствие.

Цялата гама тонколони от серията  Elipson Prestige Facet  е налична за прослушване в нашите демо-зали. Освен това до края на февруари Аудио Арте има специални цени за отделните модели и конфигурации 5.1 и 7.1.
Не пропускайте възможността да имате част от една френска акустична традиция в дома си.
За повече информация телефон 029641115!

Към продукти от сходни категории

Меню