https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Президентът разгледа мултимедийна зала в БАН, създадена от Аудио Арте

Българският президент Росен Плевнелиев посети Института по информационни и комуникационни технологии (ИИКТ) при Българската академия на науките (БАН), където разгледа високопроизводителния изчислителен комплекс и новия Национален център за суперкомпютърни приложения (SMARTLAB).

Фирма Аудио Арте e основен доставчик и изпълнител на техниката в мултимедийна зала (виж снимки от проекта тук).

Учените демонстрираха пред държавната глава работата на топлинна камера, обемно сканираща за дефекти, томограф и 3D приложения.

Проектът AComIn има за цел да засили научният и иновативният потенциал на Института и превръщането му във водещ център за научни изследвания и приложни разработки в областта на информационните и комуникационните технологии в Югоизточна Европа. По проекта Институтът привлича опитни изследователи от чужбина, включително талантливи българи, завършили зад граница. Също така му беше представена и дейността на високопроизводителния изчислителен комплекс и новия Национален център за суперкомпютърни приложения

„Най-добрата рецепта е БАН, университетите, институциите и бизнесът да заработят заедно”, коментира Росен Плевнелиев. Президентът пое ангажимент да окаже подкрепа за изработването на удачна форма за взаимодействие на водещите клъстери у нас с Българската академия на науките в области като информационните и комуникационните технологии, автомобилостроенето, земеделието и производството на храни.

Към продукти от сходни категории

Меню

  • Начало
    • Новини
      • Президентът разгледа мултимедийна зала в БАН, създадена от Аудио Арте