Pro-Ject Debut PRO

Този продукт е излязъл от производство. Подобни продукти можете да намерите в: Pro-Ject

В чест на 30-годишнината на компанията грамофонът със семпъл дизайн и отличен звук Pro-Ject Debut e претърпял невероятна метаморфоза. 
Pro-Ject винаги са търсили възможно най-доброто съотношение качество/цена със своите “Произведени в Европа” с перфектно качество продукти. Поради тази причина са решили да работят с Ortofon за да създадат уникална серия от грамофонни дози. Благодарение на превъзходните качества на производствения процес на Ortofon, Pro-Ject имат възможността да представят една много специална доза – Pick It PRO.
Грамофонните дози са електромеханични трансдюсери, при които механичната енергия се трансформира в електрически сигнал. Истинската разлика в звука се случва точно тук. Самият грамофон трябва да бъде колкото е възможно по-неутрален. Цветът и живота на музиката идват от дозата.
Точно за това, Pro-Ject са разработили новата Pick It Pro, която предоставя на слушателя по-жив и кохерентен звук и убеждава със своя широк динамичен обхват.
Звукът на грамофонната доза зависи от това как ще комбинирате различните компоненти, които работят заедно с нея: иглата, рамото, окачването на рамото, материала на намотките, броя на намотките, генератора и други.
Не може да съдите за качеството на една доза като гледате само една специфична част. Насладете се на изкуството на фините настройки, които са направили тази доза уникална и специална. Перфектната комбинация на компонентите е ключа към постигането на страхотния, харизматичен звук на Pick It PRO.

8,6 инчово рамо от карбон-алуминий  

Debut PRO разполага с излято в една част рамо със сандвичова конструкция от карбон-алуминий. Карбоновия слой дава на рамото голямата степен на твърдост и здравина, а вътрешната алуминиева тръба се грижи за доброто демпване на рамото.
Супер твърдота и уникално демпвана конструкция на рамото осугуряват перфектено проследяване на пътечките на плочата.
Новото рамо на Debut PRO разполага с възможност за настройка както на азумута, така и на вертикалния ъгъл на следене (VTA). Височината на рамото се настройва чрез двата специални болта.
Тези настройки на Debut PRO ви дават опции за адаптация на рамото по височина за да можете да използвате подложки от различни материали и дебелина или различни дози, и винаги да получавате възможно най-доброто качество на звука.

Никелирани метални части

Никеловия завършек на алуминиевите компоненти води до една твърда и устойчива повърхност. Процесът позволява да се произведат компоненти с много високо качество и устойчивост, като се избягват пластмаси и подобни материали, които остаряват бързо.
Прецизно изработените на CNC части са оптично перфектно координирани и помагат за модерния семпъл, елегентен и безпрцедентен дизайн на Debut PRO.

Винаги с перфектната скорост

Скоростта, контролирана електронно с прецизност, гарантира най-акуратните и стабилни обороти. Променяйте оборотите с копче. С идващия в комплекта ремък за 78 оборота, можете да слушате и вашите шелакови плочи.
За да не достигат никакви вибрации до дозата, Debut PRO разполага с ново, доказано окачване на двигателя, което е отговорно за перфектното му декуплиране от шасито.

Демпнат плотер

Алуминиевият плотер е преработен и прецизно балансиран в допълнителен процес, за да се изработи един перфектен плотер. Тежкият алуминиев плотер разполага с пръстен, изработен от TPE (термопластичен еластомер) за да се предотвратят всякакви вибрации и така да се минимизира виенето и трептенето.