https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Грамофон Technics SL-1200GR / SL-1210GR

Цена: 2990.00лв. /брой
InStock

Описание на Грамофон Technics SL-1200GR / SL-1210GR

Technics SL-1200/1210-GR е стандартен модел, наследяващ технологиите на водещия SL-1200G, който беше разработен като еталонен модел грамофон с директно задвижване от ново поколение.
Сливане на традиционните аналогови технологии на Technics с водещи цифрови технологии
При създаването на SL-1200GR са използвани преработени компоненти от SL-1200G, като електромотора за директно задвижване без желязна сърцевина, високопрецизния контролер за управление на електромотора, диска с висока твърдост и високочувствителното рамо. Това гарантира, че аудиофилите, които ползват SL-1200GR ще могат да се насладят напълно на богатия, чист и енергичен аналогов звук от грамофонните плочи.
Електромотор за директно задвижване без сърцевина, постигащ стабилно въртене
За разлика от грамофоните с ремъчно задвижване и други подобни системи, при грамофона с директно задвижване електромоторът се върти с ниска скорост и директно задвижва диска. Тази концепция притежава редица предимства, например почти пълно елиминиране на влошаването на отношението сигнал/шум от вибрациите на електромотора и механизмите за намаляване на скоростта, както и голяма надеждност за дълъг период от време, благодарение на отпадането на необходимостта от смяна на части.
През 2016 г. Technics разработи електромотор за директно задвижване с двоен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина. Чрез разположението на магнитите на ротора от двете страни ефективно се елиминира неравномерното въртене на електромотора, което беше специфичен проблем при системите с директно задвижване. Този електромотор е използван при модела SL-1200G, който получи много висока оценка от Hi-Fi пазара. При SL-1200GR е използвана същата конструктивна философия, като новоразработеният му електромотор е с единичен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина.
Управляващият контролер на електромотора на SL-1200GR, който контролира прецизността на въртене, е разработен по най-нова технология, заимствана от Blu-ray устройствата, точно както и при SL-1200G. В допълнение към това, електронната схема е специално настроена и оптимизирана спрямо характеристиките на новия електромотор на SL-1200GR за постигане на максимална прецизност.
Диск – стремеж към висока устойчивост и ефективно поглъщане на вибрациите
Дискът на грамофона се характеризира с висока устойчивост и ефективно поглъщане на вибрациите, което е постигнато чрез използване на двуслойна конструкция с поглъщащо гумено покритие, нанесено върху цялата задна повърхност на летия алуминиев диск. Така ефективно се елиминират нежеланите резонанси, с което се осигурява прецизно въртене на грамофонната плоча, респективно възпроизвеждане на чист звук.
За увеличаване на инерционната маса и намаляване на вибрациите, формата на отлятата алуминиева част на диска е специално оптимизирана чрез симулации. С теглото си от 2.5 kg (включително гуменото покритие), дискът на SL-1200GR е с 0.8 kg по-тежък от диска на предишния модел SL-1200MK5. Също така, задната повърхност на диска е подсилена чрез оребряване за по-висока устойчивост. Увеличаването на контактната повърхност с гуменото покритие подобрява характеристиките на поглъщане, които са над два пъти по-добри от тези при SL-1200MK5.
Рамо, високочувствително към движението
Рамото следва въртенето на грамофонната плоча и осигурява висока прецизност при снемането на аудио сигнала. Традиционно за Technics, то е статично балансирано, универсално, S-образно, изработено от алуминиева тръба с ниско тегло и голяма здравина. Рамото на SL-1200GR има високопрецизна конструкция на закрепване с карданно окачване. Характеризира СЕ с висока чувствителност към движението от 5 mg или по-малко, постигната благодарение на ръчното сглобяване и регулиране, извършени от японски специалисти. По този начин рамото прецизно следва браздата на грамофонната плоча. Под рамото са разположени позлатени куплунзи за грамофонния аудио изход и за заземяване, които позволяват свързване на различни видове кабели. Също така, металната екранировка вътре в корпуса спомага за намаляване на смущенията от външните шумове.
Високоустойчив корпус и силиконови изолатори с висока степен на поглъщане за качествен звук и изолиране от различни вибрации SL-1200GR се характеризира с висока устойчивост, благодарение на корпуса с двуслойна конструкция от BMC (Bulk Moulding Compound) материал и лято алуминиево шаси. 
Разликата в цветовете при този модел е отбелязан с цифра - SL-1200GR е сребрист, докато SL-1210GR е черен.
За изработването на изолаторите, поддържащи корпуса на SL-1200GR е използван специален силиконово-гумен материал, който се отличава с много висока степен на поглъщане на вибрациите и същевременно с висока устойчивост и надеждност. Вибрациите в хоризонтална посока се поглъщат от цилиндрични тръби с микроклетъчна полимерна структура. Въпреки че са изработени с технологии, заимствани от SL-1200G, изолаторите са специално адаптирани към специфичните характеристики на SL-1200GR.

Производител

Подобни продукти:

Към продукти от сходни категории