Изчерпан

Усилвател Creek Voyage i20 стерео

10390,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: Voyage i20

 

Creek Voyage i20 e интегриран усилвател от нвисок клас с комбинира аналогова предусилвателна част и цифрово-аналогов преобразувател с мощен усилвател,  в тънко и атрактивно шаси.

Описание на Усилвател Creek Voyage i20 стерео

Creek Voyage i20 комбинира аналогова предусилвателна част и цифрово-аналогов преобразувател с мощен усилвател, захранвани от уникално стабилизирано захранване, и всичко това е събрано в едно тънко и атрактивно шаси.
Интегрираният стерео усилвател е разработен с ергономичен и луксозен дизайн. В конструирането му са използвани само материали с най-високо качество за да се осигури лекота при работа, но и хай-енд стерео преживяване. По време на разработката на i20 инжинерите на Creek са комбинирали няколко напредничави техники за да постигнат изключително впечатляващ, напомпен с истинска мощност усилвател, поставен в измамно малка кутия.

Контролен интерфейс
Интуитивния потребителски интерфейс на i20 е лесен за навигиране чрез големия OLED дисплей. Изтънчената система на менюто се командва чрез дистанционно управление или чрез копчетата на усилвателя.

Аналогов предусилвател
Усилвателят е екстремно гъвкав, разполагайки с десет аналогови и цифрови входа. Аналоговите източници могата да бъдат свързани чрез трите двойки RCA конектори или чрез един напълно балансиран аналогов вход на XLR. Позлатените конектори и свръзки отвеждат входните сигнали директно към схема с най-високо качество MUSES за електронен контрол на усилване и баланс. Потенциометърът на MUSES работи дискретно в логаритмичен режим и позволява прецизна настройка с обхват над 80 dB със стъпка 1 dB, с екстремно ниски нива на изкривявания. Предусилвателната схема на i20 нормално е настроена за линейно ниво (0 dB), но, ако е нужно всеки вход може да бъде конфигуриран индивидуално да усилва входния сигнал със стъпка от 3 dB, максимално до +12 dB. Всеки вход може да бъде настроен като директен вход (за работа като крайно стъпало). Този режим (DIRECT) позволява усилвателят да бъде използван като крайно стъпало с 4 входа, или във всяка друга комбинация, задоволяваща индивидуалните нужди на клиента.

Грамофонен вход
Първият линеен вход може да бъде променен на грамофонен с опционалното разширение Sequel mk4 Phono pre-amp, осигурявайки вход за MM или MC дози. Sequel може да се настройва за 50dB гейн, 100pF или 200pF капацитет и RIAA филтър.

Слушалки
За да се осигури съвместимост с голямо разнообразие от слушалки, i20 използва отделен усилвател за слушалки захранван от предусилвателен изход. Усилвателят с изключително ниско съпротивление е способен да захрани слушалки със съпротивление от 8 до 600 Ohm, без да добавя шум и без загуба на прозрачност на звука.

Цифрово-аналогов преобразувател
Voyage i20 разполага със съвременна висококачестена схема на цифрово-аналоговия си преобразувател с няколко входа – USB, SPDIF коаксилен, оптичен и блутут.
USB входът от клас 2 осигурява перфектен до бит аудио стрийм. Неговия мултиядрен XMOS контролер може да се справи с широк обхват от сигнали с висока резолюция – PSM или DSD – до 32-bit 768 kHz – PCM, и 22.4 MHz – DSD. За още по-добро представяне, схемата на USB входа е галванично изолирана от цифрово-аналогивия преобразувател за да се елиминира възможността от интерференции замърсяващи пътя на сигнала. Бъдещи софтуеърни подобрения могат да бъдат сваляни от интернет, за да може операционната система на i20 да е винаги в крачка.
Освен сигналите, постъпващи по USB, усилвателят поддържа 24/192 по двата си коаксиални SPDIF входа и двата оптични, които могат да бъдат използвани за свързване на телевизор, CD плеъри, стриймъри и други цифрови източници.
Усилвателят разполага и с вграден модул Comet mk2 aptX HD Bluetooth за удобно безжично стриймване от компютри със CD качество.

Предусилвателен изход
Всички сигнали са електрически буферирани и изведени чрез чифт RCA изхода след преминаване през схемата за контрол на усилване.

Крайно стъпало
Работата на крайното стъпало е да повиши амплитудата на сигнала до ниво, което е способно да захрани тонколони. Модерните озвучителни тела с многобройни високоговорители със сложни схеми на кросоувърите често могат да бъдат много претенциозни към усилвателя. Voyage i20 е разработен да захранва и най-трудните озвучителни тела с деликатност и мощ, но ще се чувства прекрасно и с семпли двулентови букшелф тонколони.

Правотоково свързване

Спазвайки традициите на Creek, конвенционалното куплиране и декуплиращите кондензатори на обратната връзка са елиминирани за да се оптимизира звуковото представяне и за да се свърже правотоково вход към изход. Схема с електронно серво компенсира малките постояннотокови отклонения и поддържа изхода на усилвателя на 0 волта прав ток.

Усилвател в режим Class G
Voyage i20 използва изходна схема, представляваща по-ефективен вариант на Class AB, която се нарича Class G. Class G позволява мощната схемотехника на i20 да се побере в тънкото шаси и да остане достатъчно хладна, дори и със сравнително малките вентилационни отвори.
От Creek са подобрили допълнително ефективността на схемата от Class G използвана с голям успех в усилвателя Evolution 100A.
Един усилвател от Class G работи с две нива на волтаж. Voyage i20 следи входните и изходните сигнали и умна MOSFET схема превключва моментално към по-висок волтаж ако има нужда. За удобство на потребителя, когато усилвателя работи в режим Class G, на OLED дисплея се изписва буквата „G”.

Захранване
Ключът към впечатляващото представяне на i20 е неговото високочестотно захранване, оптимизирано за аудио електроника, позволяващо реализирането на всички качества на усилвателя. Представянето на Voyage i20 е независимо и незасегнато от качеството на напрежението и стабилността на волтажа на електрическата мрежа. За разлика от повечето конвенционални усилватели, неговото масивно 1500 ватово захранване е стабилизирано по волтаж,  което му позволява да удвои своята мощност на два канала всеки път, когато натоварването от съпротивление се намали наполовина, без значение от волтажа от мрежата.

Техническа спецификация на Усилвател Creek Voyage i20 стерео

 • Изходна мощност @ 1% THD: >480 вата на 2 Ohm, при работа на един канал
 • Изходна мощност @ 1% THD: >240 вата на 4 Ohm, при работа на два канала
 • Изходна мощност @ 1% THD: >120 вата на 8 Ohm, при работа на два канала (31V RMS)
 • Максимален изходен ток при продължителна работа:  >10A (синусоида)
 • Пиков изходен ток: +/-26 Amps, пиков ток при 0.5 Ohm натоварване
 • Нива на хармонични изкривявания и шум: <0.002% – 20 Hz до 20 kHz @ 2/3 от дадената мощност при 8 Ohm
 • Съотношение сигнал/шум:  102dBA на линеен вход
 • Честотен отклик: 1Hz до 100 kHz, +/-2dB
 • Гейн на крайно стъпало: 33.4dB (x 47) небалансирано
 • Аналогов гейн на предусилвател: 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, възможен за избиране на входове 1, 2, 3 и 4
 • Чувствителност на входа: 645mV за максимална мощност с гейн на предусилвателя  0dB
 • Пресичане между канали: >80dB на 1 kHz
 • Предусилвателни входове: 4 x RCA (небалансирани) и  1 x XLR (балансиран)
 • Предусилвателен изход:  1 x RCA (небалансиран)
 • Опция за грамофонен вход: вход  1 се променя на Phono със поставяне на Sequel mk4 MM Phono
 • Цифрови входове: 2 x SPDIF коаксиални – (192kHz 24 bit);  2 x TOSLINK оптични – (192kHz -24 bit; USB class 2 аудио – PCM 768kHz, 32-bit, DSD 22.4MHz; Bluetooth – aptX HD
 • Цифрово-аналогов преобразувател : Delta Sigma PCM 768kHz, 32-bit, DSD 22.4MHz с максимална производителност
 • IR BUS: възможност за външен инфрачервен сензор
 • Изходи за озвучителни тела: терминали – 4 мм, със странично и задно влизане, с винт
 • Изход за слушалки (на преден панел): 6.3 мм жак, подходящ за слушалки със съпротивление межди 8 и 600 Ohms
 • Съпротивление на изходи за тонколони: <0.02 Ohms 20Hz до 20 kHz (Дъмпинг фактор  >400)
 • Волтаж: 230V номинално, допустим обхват – 170V – 265V AC – 50Hz<
 • Цветове: Сив или черен преден панел, капакът винаги е черен
 • Консумация без сигнал, максимална, в режим на готовност: <20 Watts, 600 Watt, 0.5Watts
 • Автоматично преминаване в режим на готовност: след 30 минути без сигнал. Възможност за настройка от потребителя
 • Тегло: 9 кг. нето, 12 кг. с опаковка
 • Размери Ш/В/Д: 43 x 8 x 35 см

Ревю

https://www.stereonet.co.uk/reviews/creek-audio-voyage-i20-integrated-amplifier-review

 

Материал/Цвят

Black, Silver

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: