RIAA Предусилватели за грамофони

Предусилвателят за грамофон (RIAA фонокоректор) е незаменима част от пътя на винила, с основна задача да повиши сигнала от дозата до ниво, приемливо за подаване към линейния вход и да възстанови честотната му характеристика в съответствие със спецификацията RIAA (Международната асоциация за запис на САЩ). Това е необходима процедура, тъй като по технически причини звукът на грамофонната плоча трябва да се записва с отслабване на басите и увеличаване на високите честоти. Грамофонният предусилвател връща баланса и усилва индуцираното в дозата напрежение до нива, необподими за правилното възпроизвеждане на звука от винил.
По правило всички фоно предусилватели са проектирани да работят с MM дози (Moving Magnet), но има и универсални модели работещи и с MC дози (Moving Coil). Повечето винил фоно усилватели са plug-and-play, но някои модели предлагат по-гъвкава настройка, за да съответстват на различните грамафонни дози.
На телефон 02 964 11 15, нашите специалисти ще ви помогнат да изберете необходимият ви RIAA фоно коректор, в съответстие с характеристиките на вашия грамофон.

Показване на 6 резултата