Безпрецедентно качество на звука от новите Klipsch Heresy IV

Основателят на компанията Пол Клипш е бил инженер, откривател и екстравагантен гений. Той е прекарал живота си опитвайки се да достави на света все по-добър звук. От 1946 година, Klipsch пази страстта на своят основател – да предостави най-доброто аудио преживяване в дома на клиентите си.
Високоговорителите Klipsch Heresy IV са част от известната серия Heritage на компанията и са пуснати за първи път през 1957 година. Подобно на други модели от тази линия, първатите Heresy са разработени от основателя на компанията Пол Клипш, който им дава това име, отговаряйки на критиките на един от тогавашните аудиофили, нарекъл новите говорители „акустична ерес“. За първи път Heresy са представени същата година като компактен централен канал за да допълни чифт Klipschorn в стерео конфигурация с три озвучителни тела. Очевидно ереста наистина се оказа много успешна и Klipsch Heresy, с някои промени, излиза вече повече от 50 години и има постоянен успех сред любителите на музиката.
В четвъртата си версия Klipsch Heresy е претърпял може би най-значителните промени в дизайна, въпреки че основните идеи, използвани от Klipsch в тези високоговорители, остават същите. Това е трилентова система подовостоящи високоговорители с малък размер, която съчетава рупорен високочистотен високоговорител с високоговорител от среден клас и класически басов високоговорител. Klipsch Heresy IV имат много висока чувствителност и равномерна насоченост, което ги прави не особено претенциозни към избора на усилвател (дори лампови модели с ниска мощност са идеални за тях), нито за местоположението в стаята.
И така, какво се е променило в Klipsch Heresy IV?
Високоговорителите са станали малко по-високи и по-тесни, което ги прави по-приемливи за съвременния интериор, а също така са се сдобили и със сваляща се основа. Последното им позволява да бъдат насочени под лек ъгъл нагоре, компенсирайки относително малката височина на тялото.
Вътрешните промени в Klipsch Heresy IV са не по-малко интересни.

За пръв път в историята, the Heresy IV разполагат с задноразположен порт за възможно най-ефективно и бързо деижение на въздуха в класа си, като е редуциран шума от порта за още по-въздействащи ниски честоти.
Tractrix портовете на Klipsch използват специално разработени вътрешни разширения, които помагат да се намали турбуленцията на въздуха при навлизане в порта. По-малкото турбулентен въздух помага за редукцията на шума от порта за по-чист и по-мощен бас.
Изцяло нови висококачествено окабеляване и елементна база за звук, верен с оригинала и за най-добра в класа си ефективност и мощност.
Изцяло нов средночестотен компресионен драйвер K-702, използващ диафрагма от полиамид за невероятна детайлност.
Средночестотният K-702 е сдвоен с K-704 Tractrix® хорна за широка дисперсия.
Високочестотният драйвер K-107-TI с титаниева диафрагма разполага с изцяло нова фазова капачка за осигуряване на невероятно равна високочестотна дисперсия.
Oсвен че доставя мек и динамичен звук без изкривявания, Heresy IV се предлагат завършени с висококачествени дървени фурнири. Наклоненият фундамент е включен в комплекта, но може да бъде премахнат при поставяне на шкаф или стойки.
Заповядайте в шоу-рума на Аудио Арте да ги видите и чуете. За повече въпроси телефон 02 964 11 15

Препоръчани статии

Все още няма коментар, споделете вашето мнение в полето за коментари по-долу!


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *