Усилвател Technics SU-G700M2 – ревю от Absolute Sound

Усилвателят Technics SU-G700M2 получи препоръка от Absolute Sound в категория „най-добрите 10 за 2024 година в ценови диапазон  1000 – 10 000 USD“! Усилвателят на Technics SU-G700M2 е интегриран усилвател, цената му е 2899 щатски долара в Съединените Щати. Има мощност от 120 вата на канал при 8 ома и 210 вата на канал при […]

Klipsch GIG XL Парти Навсякъде

Изживейте мощния звук с Klipsch GIG XL: Портативна безжична колонка, която ще ви завладее В наши дни, винаги сме на път и търсим начини да се наслаждаваме на музиката навсякъде. Това обаче не означава, че трябва да правим компромис с качеството на звука. В тази статия ще ви запознаем с Klipsch GIG XL, портативна безжична […]

Bluesound Powernode Edge с награда от EISA за НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКТ

Благодарение на впечатляващото си елегантно шаси, което може да се монтира на стена, Bluesound POWERNODE EDGE може да се инсталира практически навсякъде – а компактният форм фактор се допълва от широка функционалност. Управляван чрез интуитивното приложение BluOS на Bluesound, този елегантен усилвател „просто добавете тонколони“ може да осъществява достъп до услуги за стрийминг, интернет радио и […]

NAD C 3050 с награда от EISA за НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКТ

Дизайна на NAD C 3050 отдава почит на най-ранните дизайни на NAD със своя вярно изпълнен винтидж стил, но във всички останали аспекти това е изцяло модерен интегриран усилвател с характер „направи всичко“. Мощността  2×100 W е чрез усилване от клас D, а свързаността включва HDMI eARC, специален MM фоно вход и др. Включете опционалната […]

Klipsch The Sevens Спечелиха наградата на EISA за НАЙ-ДОБЪР ПРОДУКТ

EISA-Award-Klipsch-The-Sevens

Този мощен модел за лавица/стойка заема дизайна от тонколоните „Heritage“ на американската марка и го комбинира с напредничавi спецификация – резултатът е пакет, забележителен със своя стил, набор от функции и производителност. Високочестотните високоговорители с хорни Tractrix и 165-милиметровите бас/средни модули се задействат от персонализиран DSP и мошни крайни стъпала. Звукът на Klipsch The Sevens […]

Аудио Арте представя Elipson HORUS 11F

Elipson Horus 11 F

На 29.07.2023г. (събота), от 12:30 часа  ще се проведе презентация на подовостоящи тонколони Elipson HORUS 11F в шоурума на Аудио Арте на адрес: гр. София, пл. „Велчова завера” 1. Аудио Арте е ексклузивен и официален представител на марката Elipson за България. Elipson е френска компания, с над 80 години опит в производството на висококачествени тонколони, предлагаща богата гама […]

Bluesound vs Sonos – битка на стрийминг аудио системи

Bluesound vs Sonos

Bluesound vs Sonos Отминаха дните, когато любителите на музиката бяха ограничени в една стая със своите аудио системи. Благодарение на напредъка в домашните мрежи и високоскоростния интернет, сега имаме многобройни опции за получаване и слушане на музика в много стаи. Марки като Bluesound и Sonos направиха революция в света на стрийминг и аудиосистемите за целия […]

Букшелф тонколоните – идеални за малки пространства

В наши дни има почти толкова начини да слушате музика, радио или подкасти, колкото можете да си представите. Ако се насочите към фитнеса и се нуждаете от добър плейлист, който да ви помпа, можете да закачите чифт безжични слушалки за тренировка. Ако сте любител на филмите с копнеж за кино качество на звука, можете да свържете напълно оборудван домашен киносалон във вашия хол. Има дори преносими водоустойчиви високоговорители за приключения на открито, както и тонколони с вградени гласови асистенти, спомагащи за контрол на всички домашни уреди, и не само.

Разбира се, понякога всичко което търсите е просто завладяващо аудио за конкретна стая във вашия дом, било то офис, работилница, гараж, спалня или дори обща зона. В този случай наистина не можете да сбъркате с чифт високоговорители за лавици или както е прието да ги наричаме – букшелф тонколони. Тези озвучителни тела могат да предлагат завладяващ стерео звук без да пречат, както големите подовостоящи високоговорители и са достатъчно компактни, за да се поставят на работния плот на бюрото, на рафт в библиотеката или по просто на стойка до телевизора.

Високоговорителите за рафтове се използват в стерео системи, Hi-Fi системи 2.1 или домашни кина 5.1 и 7.1. Нещо повече, в системите за домашно кино те могат да действат и като преден, и като заден сателит. Тези компактни аудио системи са оборудвани с единичен бас, високочестотен високоговорител и понякога средночестотен драйвер.
Букшелф тонколоните са идеални за малки пространства. Освен за рафтове, за инсталирането на такива високоговорители се използват акустични стойки за правилно позициониране на системата. Благодарение на тези стойки звукът става по-динамичен и басите придобиват определена дълбочина.

Важно е да отбележим, че високоговорителите по принцип са разделени на два типа: пасивни и активни.

Пасивни: Ако сте твърд аудиофил, пасивните букшелфи са задължителни. Въпреки, че им липсва удобството на активните високоговорители, те са много по-променливи, тъй като можете да ги сдвоите с избрания от вас усилвател, за да оформите звука според вашите желания. Конструктивно погледнато, като система от високоговорители и филтри, пасивните тонколони са пресметнати инженерно да поемат конкретна музикална мощност, според размера, обема и класа си. Това е пряко свързано с правилния подбор на усилвател за тях и помещението, където ще отдадат това, което могат, под формата на звукова вълна. Ако сте доволни от високоговорителите си, но искате усилване на мощността или по-добър контрол, просто сменявате усилвателя за алтернативна опция и – voila! – те са надстроени. Друго предимство на пасивните високоговорители е, че те не изискват захранване, а функционират вместо това чрез кабели за високоговорители, които се свързват директно към усилвателя. И накрая, тъй като нямат обемисти системи за захранване, пасивните високоговорители често са по-леки и по-лесни за придвижване.
Важно е да се знае, че поради липсата на вградени технологии, пасивните високоговорители не предлагат безжична свързаност. Това означава, че усилвателя към който ги свързвате трябва да разполага с безжична технология под формата на WiFi или Bluetooth, но самите високоговорители – които нямат собствен източник на захранване – просто не могат да имат тези функции, вградени по дефиниция.

Активни: От удобство и лекота на използване до спестяване на пари – активните букшелфи правят бум на пазара последните години. Това е така, защото този тип високоговорители имат собствен вграден усилвател – което означава, че функционира като самостоятелно устройство и може да възпроизвежда аудио, без да е необходимо да бъде включен в отделен приемник. Да, активните високоговорители се нуждаят от собствен източник на захранване, но също така означава, че можете да спестите пари, без да се налага да купувате допълнително оборудване, за да работи. Само активните високоговорители могат да имат вградена безжична връзка, с интегриран Bluetooth или WiFi. Големият недостатък на активните тонколони е, че те са ограничени по отношение на смяна на вградения усилвател.

Дизайнът на високоговорителите за рафтове им позволява да бъдат по-малко чувствителни, имат голяма акустична инертност и изобщо не оцветяват звуците. Освен това позволява на звука да се разтваря във въздуха, което е много добре хора, предпочитащи нежни или бавни мелодии.

За да изберете правилния компактен високоговорител за домашно кино или стерео, трябва да проучите неговите параметри:
► Мощност – измерва се във ватове -W
► Честотен обхват – измерва се в херци – Hz,
► Чувствителност – измерва се в децибели dB
► Импеданс – измерва се в омове – Ohm или Ω
► Наличие на усилвател и т.н.

Чувствителността е може би най-важната стойност-характеристика, на която потребителят би следвало да обърне внимание, първо. Над 90db=1W/1m е вече стойност присъща за определено по-висок клас, съответно по-скъпи озвучителни тела. Именно това определя осезаемо богатия звук възпроизведен, даже от компромисен източник, на тихи нива на усилване.

Когато избирате букшелф високоговорител, трябва да обърнете внимание на вида шкаф. Най-често срещаният е затвореният тип. Препоръчително е да закупите система от високоговорители с басов рефлекс, тъй като затвореното пространство нарушава предаването на ниски честоти.

Що се отнася до външния дизайн на букшелф тонколоните, има много модели и видове. Повечето са черни, кафяви, сиви, метални. В зависимост от ценовият диапазон могат да бъдат от различни видове пластмаса до висококачествена дървесина. Формата на тялото може да бъде права, квадратна, правоъгълна, триъгълна, кръгла. Можете да продължите и да продължите. Системата с букшелф високоговорители може да бъде направена в класически стил или в модерен стил. По този начин всеки може да вземе това, от което се нуждае.

Ценовият диапазон на букшелф тонколоните също е широк. Цените зависят от мощността и чувствителността на озвучителното тяло, от материалите от които е изработено, както и от наличието на вграден усилвател. Има модели и на по-ниски цени, разбира се, но действително добрите букшелф тонколони започват от 500-600 лв., а някои достигат до 5000 лв и нагоре.

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне при избора на правилните за вас високоговорители! Винаги можете да разчитате на професионална консултация на телефон 02 964 11 15 !

Повече

Правилният избор на Подовостоящи (Floorstanding) тонколони

Всички подовостоящи тонколони са с до 10% отстъпка през месец Октомври! ►Подовостоящите тонколони са предпочитани както от сериозни аудиофили, така
и от обикновени любители на добрия звук. Чифт високоговорители за под
обикновено се превръщат в дългосрочна основа на Hi-Fi стерео система или
многоканална система за домашно кино. Следователно, към избора на
подовостоящи високоговорители трябва да се подхожда много внимателно, като
се вземат предвид всички изисквания за разположение в конкретно помещение и
неговата големина. Днес на пазара (дори в България) има огромен брой
разновидности на подови озвучителни тела, които се различават едно от друго
не само по мощност, устойчивост, но и по форма, вътрешен и външен дизайн на
корпуса (кабинета), вида на монтираните драйвери (високоговорители) и т.н.
По правило подовите високоговорители имат по-чист звук и по-мощен бас от
букшелфите, но за пълното им задвижване е необходим и по-мощен усилвател.
Когато избирате подови високоговорители, в зависимост от тяхното
предназначение, на първо място трябва да обърнете внимание на тяхната
мощност, която трябва да е подходяща по параметри за мощността на
усилвателя или AV приемника и съпротивлението (импеданса), което варира,
като правило, между 8 и 4 Ома (има високоговорители с по-нисък или плаващ
импеданс), което пряко влияе върху възможността за свързване на
високоговорители към определено усилващо устройство (усилвател, AV приемник
и др.). В зависимост от конструкцията тонколоните за под могат да имат две,
три или повече честотни ленти, като всеки високоговорител възпроизвежда
онези части от звуковия спектър, за които е проектиран специално – високи,
средни или ниски честоти. Броят на драйверите, обаче не винаги съответства
на нейната „лента“- понякога аудио инженерите оборудват подовите тонколони
с два нискочестотни говорителя. Според дизайна на корпуса подовостоящите
високоговорители могат да бъдат отворени и затворени (със или без басов
рефлекс), една, две, три или четири лентови (в зависимост от броя на
драйверите (говорителите) и принципа на действие на филтъра (кросоувъра),
класическа двупроводна връзка или с възможност за двужично окабеляване с
кабелна връзка (bi-wiring/tri-wiring), както и безжична връзка bluetooth
(Bluetooth), с класически или рупорни драйвери, активен или пасивен тип (с
вграден или без вграден усилвател) и др. Качеството на шкафовете на
подовостоящите високоговорителите не е въпрос само на външен дизайн.
Високоговорителите излъчват звукови вибрации както напред, така и назад, а
цялата система като цяло генерира огромно количество вибрации. За да се
избегнат подобни явления, инженерите използват висококачествени материали,
ребра за усилване, които укрепват вътрешните рамки и меки звукопоглъщащи
пълнители. Всеки високоговорител има своя комбинация от амортисьорни
свойства и твърдост: първият ви позволява да овладеете вече съществуващите
вибрации, а вторият – да предотвратите появата на нови. Дори геометричните
форми на подовите тонколони често са специално проектирани, за да сведат до
минимум резонансите. По-голямото тегло също може да означава по-голяма
стабилност на корпуса и акустично качество.На снимките детайли от
подобренията на Klipsch в серията Reference Premiere За да поставите
високоговорители на пода не са необходими стойки за тонколони, защото те
често са оборудвани с крачета или шипове за премахване на нежеланите
вибрации. Също така, когато поставяте акустика на пода в една стая, се
препоръчва да се вземе предвид разстоянието от високоговорителите до
стените. Близостта на стените и особено ъглите подобрява възприеманата сила
на басите (което понякога може да изглежда като бум) и с отдалечаването
този ефект намалява. Ако сте се изгубили в многото информация, нашите
специалисти ще ви помогнат да закупите най-добрите подовостоящи
високоговорители от гледна точка на характеристики и цена. Преди да
изберете, можете да разгледате, изслушате, докоснете и сравните всички
модели подови високоговорители, които ви интересуват. Нашите експерти ще ви
помогнат да инсталирате и конфигурирате цялото оборудване, както и да ви
дадат професионални съвети и препоръки за използването на Hi-Fi и High-End
оборудване. Ние продаваме само 100% сертифицирани продукти с гаранция за
качество. Винаги е лесно да направите своя избор и да купите подходяща
система от високоговорители при нас – ние работим за вас! Можете да
получите безплатна консултация и на телефон 02 964 11 15

Повече

Мощният хибриден цифров усилвател NAD M10 е вече на пазара!

Стрийминг усилвател NAD M10 V2 BluOS на изгодна цена от AudioArte. Позвънете на 029641115 за поръчка

Светът на аудиото се променя. Докато преди качество се предлагаше само на
твърди носители, сега най-доброто качество се доставя чрез интернет. Не
само звучи по-добре, но цялата записана някога музика е по-достъпна от
всякога преди. Предварително подбраните плейлисти правят избора и
откриването на музика лесни и забавни, а безжичното предаване на аудио до
различни зони умножава възможностите. NAD Master Series M10 комбинира
всички тези блага с усилвател от най-високо качество за да направи
транспоращо ви до вашата любима музикална дестинация решение от тип
всичко-в-едно BluOS прави M10 нещо наистина специално BluOS е
най-напредничавата операционна система за мрежови стрийминг и многозонова
работа на пазара. Част от постоянно растяща екосистема от съвместими
продукти, BluOS интегрира великолепно хардуеър и софтуеър за недостижимо
потребителско преживяване. Единствената ситема за аудио с висока резолюция
във всяко помещение налична днес, тя поддържа новия стандарт за стрийминг с
висока резолюция Master Quality Authenticated (MQA). Над 15 безплатни и
платени онлайн стрийминг услуги, работа с локално базирани музикални
колекции – BluOS прави M10 невероятно гъвкав. Добавянето на допълнителни
помещения е лесно и достъпно със активните мрежови озвучителни тела на
Bluesound и с други висококачествени компоненти от NAD и други марки за
постигането на страхотен звук в целия ви дом. Подценявана елегантност
Създаден от многократно награждаваното дизайнерско студио DF-ID, M10
разполага с индустриален дайн и минималистична естетика, отвеждаща го до
нови нива на елегантност. Деликатните пропорции са подчертани с автентични
материали, като солиден алуминий и гладко стъкло. С пълният контрол на
устройство посредством приложението BluOS, вие можете никога да не
докосвате вашия M10 за да слушате любимите си песни. Когато се приближите
към M10, неговият чувствителен на допир дисплей с висока резолюция
отговоря, като променя графиката си от „просвирване сега” към „контролен
панел”, позволявайки работа директно от предния панел, без да използвате
приложението. Той показва и какво звучи в момента и какво следва в
плейлиста. Ненадминато представяне M10 използва най-изтъчнените технологии
от сериите Master за да достави несравнимо с нищо звуково представяне.
Хибридната цифрова усилвателна част използва забележителната технология
Hypex nCore предлагаща най-високо качество на работа и възможността да
захрани всички озвучителни тела. Високо ефективен и забележително мощен,
M10 може да възпроизведе дори най-нежните музикални детайли с ярък
реализъм. Отличителните белези на тази технология са безгрижната динамика и
пълното отсъствие на електронен шум. Лесна интеграция в „Smart Home” От
NAD са хвърлили сериозни усилия за да направят M10 напълно съвместим с
водещите системи за домашна автоматизация на пазара от компании като Apple,
Crestron, Control4, Lutron и много други. Това означава, че можете да
контролирате М10 заедно с вашето осветление, завеси, отопление и аларма от
един и същи интерфейс. Всички интеграции са сертифицирани за надеждна
работа с различните производители. Налични са приложения за контрол BluOS
за всички Android и iOS мобилни устройства и таблети, както и за компютри с
Windows и MacOS.Гласов контрол с Alexa Добавете BluOS Voice Skill в
приложението Amazon Alexa и се насладете на гласов контрол на персоналните
ви музикални колекции, стрийминг услуги и други използвайки списък от лесни
команди. С помощта на устройството Echo можете да помолите Alexa да пусне
популярни песни от Tidal, да приготви записани плейлисти, да усили или
намали звука в отделни стаи или да я попитате какво свири в кухнята. Нямате
Echo, но искате да опитате? Няма проблем. Свалете приложението Amazon
Alexa, активирайте BluOS Voice Skill, докоснете балона за реч долната част
и кажете нещо от списъка с команди.

Повече