Саундбар системи

Саундбар системите (звукови панели или звукови проектори) са предназначени да заменят вградената акустика на телевизора, който традиционно не се отличава с високо качество на звука. Саундбарите или звуковите панели са инсталирани под телевизора на стойка или окачени на стената под него, а някои модели са проектирани да се използват като стойка за телевизор.
По правило саундбарът е свързан към телевизора чрез S/PDIF (коаксиален или оптичен) вход, но някои модели са оборудвани с HDMIконектори, което дава възможност за свързване към няколко външни източника на сигнал. В допълнение към цифровите, саундбар системите имат аналогови стерео входове, Вluetooth, USB входове (за преносими устройства или смарт устройства) и за мрежова функционалност (Ethernet или Wi-Fi).
По отношение на акустиката повечето саундбар системи могат да имат двуканална конфигурация (т.е. с вградена стерео система) или многоканална, с допълнителни говорители за съраунд и централен канал. Субуферът в тези системи може да бъде или вграден, или външен (по правило с безжична връзка).
За добра съраунд звукова сцена, саундбар системите използват DSP обработка на сигнала и са оборудвани с декодери Dolby Digital/DTS. Дистанционното управление значително опростява използването на AV системата, а някои са набдени и с гласов контрол.
Аудио Арте предлага богата гама от висококачествени модели на саундбар системи. За допълнителна информация – телефон 02 964 11 15

Показване на 12 резултата