Усилвател Technics SU-G700M2 – ревю от Absolute Sound

Усилвател Technics SU-G700M2
Усилвателят Technics SU-G700M2 получи препоръка от Absolute Sound в категория „най-добрите 10 за 2024 година в ценови диапазон  1000 – 10 000 USD“!

Усилвателят на Technics SU-G700M2 е интегриран усилвател, цената му е 2899 щатски долара в Съединените Щати. Има мощност от 120 вата на канал при 8 ома и 210 вата на канал при 4 ома. Разполага с аналогови и цифрови входове, грамофонен предусилвател и стерео усилвател за слушалки. Също така притежава тонконтроли, VU индикатори, дистанционно управление и други стандартни функции.

Мощност

Това е усилвател с мощност 120 вата на канал при 8 ома и 210 вата на канал при 4 ома. Той разполага с достатъчно мощност, особено ако го използвате в относително малка стая и с достатъчно ефективни тонколони.

Функции

Той разполага с набор от аналогови и цифрови входове, грамофонен предусилвател за ММ и МC дози  и слушалков усилвател. Той има тонконтроли и VU индикатори, както и дистанционно управление.

Аналогoв / Дигитален

Тайната на успеха тук, ако има такава, не е във функционалността, а във факта, че това е цифров усилвател. Technics настояват и аз бих подчертал, че това не е клас D усилвател, а цифров усилвател. Те казват напълно цифров, но трябва да разгадаем малко това, защото това не е напълно вярно.

Технология

Най-интересното при този усилвател е, че той е дигитален, а не клас D усилвател. Technics използва цифрови схеми, които обработват сигнала до последния момент преди да бъде конвертиран към аналогов сигнал. Това намалява броя на аналоговите стъпки в аудио системата и дава по-голяма яснота и чистота на звука.

Качество на звука

Technics SU-G700M2 представя звука с изключителна яснота и прозрачност. Инструментите звучат реалистично и с високо ниво на детайлa. Открива се ново ниво на емоционалност и изразителност в музиката, което прави слушането на изтънчени детайли по-удовлетворяващо.

Заключение

Technics SU-G700M2 представлява интересен технически подход към усилването и предлага звуково качество, което стои на високо ниво. Ако сте любител на аудиофилското качество или търсите нещо различно, този усилвател определено заслужава да бъде изпробван. Най-интересното е, че този усилвател е цифров, като се стреми да запази сигнала в цифрова форма възможно най-дълго преди конвертирането му към аналогов. Това създава изключително ясен и прозрачен звук, който показва детайли и инструменти с изключителна яснота. Независимо дали слушате винил или стрийминг с висока-резолюция, Technics SU-G700M2 ще ви предложи невероятно аудио изживяване.

 

Може да научите повече за ревюто на Absolute Sound от тяхното видео:

Препоръчани статии

Все още няма коментар, споделете вашето мнение в полето за коментари по-долу!


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *