Изчерпан

Грамофон Technics SL-1200GR2 / SL-1210GR2

3999,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: SL-1200GR2 / SL-1210GR2

 

Technics SL-1200GR2 сив и SL-1210GR2 черен използва новоразработен електродвигател без желязно ядро с директно задвижване, което елиминира засичането.

Описание на Грамофон Technics SL-1200GR2 / SL-1210GR2

Technics SL-1200 /1210-GR е стандартен модел, наследяващ технологиите на водещия SL-1200G, който беше разработен като еталонен модел грамофон с директно задвижване от ново поколение.

Сливане на традиционните аналогови технологии на Technics с водещи цифрови технологии
При създаването на SL-1200GR2 са използвани преработени компоненти от SL-1200G, като електромотора за директно задвижване без желязна сърцевина, високопрецизния контролер за управление на електромотора, диска с висока твърдост и високочувствителното рамо. Това гарантира, че аудиофилите, които ползват SL-1200GR2 / SL-1210GR2 ще могат да се насладят напълно на богатия, чист и енергичен аналогов звук от грамофонните плочи.

Смесвайки умело традиционните аналогови и цифрови технологии на Technics, SL-1200GR2 / SL-1210GR2 поставя нови стандарти в грамофонните системи с директно задвижване. Революционен нов метод за контрол на двигателя за плавна и акуратна стабилност на въртене и ново захранване за изключително ниски нива на шум – новото поколение грамофони превъзхождат поставените стандарти в класа си със своя богат и пълен звук и истинска наслада от високата резолюция на звука.

Подобрената схемотехника за контрола двигателя, изградена около новоразработената система  ΔΣ-Drive (Delta Sigma Drive) напълно потиска всички вибрации генерирани от двигателя. Това е първият етап от новото поколение грамофони с директно задвижване на Technics, които имат за цел по-нататъшни подобрения в качеството на звука.

Грамофонна система с директно задвижване Technics SL-1200GR2 / SL-1210GR2

Нова система за контрол на двигателя ΔΣ-задвижване (Delta Sigma Drive)

ΔΣ-Drive е нова система, която прилага опита на Technics в обработката на PWM (пулсово-широчина модулация) сигнали. В допълнение към намаляването на високите хармоници, новото задвижване потиска вибрациите от двигателя за по-плавно, по-точно въртене, осигурявайки акуратно възпроизвеждане на музиката.

Електромотор за директно задвижване без сърцевина, постигащ стабилно въртене
За разлика от грамофоните с ремъчно задвижване и други подобни системи, при грамофона с директно задвижване електромоторът се върти с ниска скорост и директно задвижва диска. Тази концепция притежава редица предимства, например почти пълно елиминиране на влошаването на отношението сигнал/шум от вибрациите на електромотора и механизмите за намаляване на скоростта, както и голяма надеждност за дълъг период от време, благодарение на отпадането на необходимостта от смяна на части.
През 2016 г. Technics разработи електромотор за директно задвижване с двоен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина. Чрез разположението на магнитите на ротора от двете страни ефективно се елиминира неравномерното въртене на електромотора, което беше специфичен проблем при системите с директно задвижване. Този електромотор е използван при модела SL-1200G, който получи много висока оценка от Hi-Fi пазара. При SL-1200GR е използвана същата конструктивна философия, като новоразработеният му електромотор е с единичен ротор, повърхностен монтаж и без желязна сърцевина.
Управляващият контролер на електромотора на SL-1200GR, който контролира прецизността на въртене, е разработен по най-нова технология, заимствана от Blu-ray устройствата, точно както и при SL-1200G. В допълнение към това, електронната схема е специално настроена и оптимизирана спрямо характеристиките на новия електромотор на SL-1200GR за постигане на максимална прецизност.
Многостъпково безшумно захранване

Превключваща верига с ниско ниво на шум

Използването на високоскоростно превключващо се захранване осигурява стабилен капацитет на захранване и по-малко пулсации и бръмчене. Прилагането на превключващо захранване към грамофон елиминира необходимостта от голям трансформатор и мерки за справяне с механичните вибрации.

Честота на превключване над 100 kHz ограничава въздействието на шума върху честотната лента за възпроизвеждане на музика.

Активно прекъсване на шума при доставяне на ток

Тази технология съчетава устройство за откриване на шум с усилвател на грешки. Тя открива остатъчен шум в захранването и прилага ток с обратна фаза за отстраняване на шумовите компоненти. Премахва нискочестотния шум по-ефективно от регулатора, за да осигури по-съвършено захранване.

Търсене на здравина и характеристика на заглушаване на вибрациите

Плотерът има висока твърдост и голямо затихване на вибрациите, като използва двуслойна конструкция със заглушаваща гума, нанесена върху цялата задна повърхност на алуминиевата матрица за да елиминира ненужния резонанс, който иначе се предава към записа, като по този начин се получава ясен звук.

За да се увеличи инерционната маса и за да се намалят вибрациите, формата на алуминиевата отливка е оптимизирана чрез симулация. Със своите 2,5 кг (включително гумената подложка), плотера на SL-1200GR2 е с 0,8 кг по-тежък от този на предишния модел SL-1200MK5. Също така, задната повърхност на плочата има укрепващи ребра, добавени за подобряване на твърдостта. Увеличаването на повърхността на контакт със заглушаващата гума постига характеристики на затихване, които са над два пъти по-добри от тези на SL-1200MK5.

Високо чувствително грамофонно рамо

Рамото проследява въртенето на плочата и дава възможност за четене с висока точност, а рамото, едно наследство от Technics, е традиционно използваното статично-балансирано универсално S-образно рамо, използващо алуминиева тръба с отлично леко тегло и твърдост на материала.

Високоустойчив корпус и силиконови изолатори с висока степен на поглъщане за качествен звук и изолиране от различни вибрации SL-1200GR се характеризира с висока устойчивост, благодарение на корпуса с двуслойна конструкция от BMC (Bulk Moulding Compound) материал и лято алуминиево шаси.
Разликата в цветовете при този модел е отбелязан с цифра – SL-1200GR2 е сребрист, докато SL-1210GR2 е черен.
За изработването на изолаторите, поддържащи корпуса на SL-1200GR е използван специален силиконово-гумен материал, който се отличава с много висока степен на поглъщане на вибрациите и същевременно с висока устойчивост и надеждност. Вибрациите в хоризонтална посока се поглъщат от цилиндрични тръби с микроклетъчна полимерна структура. Въпреки че са изработени с технологии, заимствани от SL-1200G, изолаторите са специално адаптирани към специфичните характеристики на SL-1200GR2.

Техническа спецификация на Грамофон Technics SL-1200GR2 / SL-1210GR2

 • Двигател с директно задвижване без сърцевина постигащ стабилно въртене
 • ΔΣ-Drive потиска вибрациите от двигателя за по-плавно и по-точно въртене
 • Ниско ниво на шум, нисковолтова електрическа верига и превключващо се захранване
 • Двуслоен плотер с висока твърдост и перфектно затихване на вибрациите
 • Рамо, постигащо висока чувствителност на началното движение
 • Корпус с висока твърдост и абсорбиращи вибрациите  силиконови изолатори за плавен звук и изолация от различни вибрацииГрамофонна секция:
 • Метод на задвижване: Директно задвижване
 • Мотор: Безчетков DC двигател
 • Скорости на грамофон: 33-1/3, 45 и 78 об./мин
 • Диапазон на регулиране на скоростта: ±8% и ±16%
 • Начален въртящ момент: 2,2 кг・см
 • Време за стартиране: 0,7 s от покой до 33 1/3 об/мин
 • Спирачна система: Електронна спирачка
 • Уау и флатер: 0,025% W.R.M.S.
 • Диск на грамофона: Алуминиева отливка; Диаметър: 332 mm; Тегло: около 2,5 кг. (включително гумената подложка)Секция на рамото:
 • Тип: Статичен баланс
 • Ефективна дължина: 230 мм
 • Надвес: 15 мм
 • Грешка при ъгъл на проследяване:
 • В рамките на 2° 32′ (при външния канал на 30 см (12″) запис)
 • В рамките на 0° 32′ (при вътрешния канал на 30 см (12″) запис)
 • Ъгъл на офсет: 22°
 • Диапазон за регулиране на височината на рамото: 0 – 6 мм
 • Диапазон за регулиране на натиска на иглата: 0 – 4 грама (директно отчитане)
 • Тегло на държач за доза: Прибл. 7.6 грама
 • Допустим диапазон за тегло на дозата
 • Без допълнителна тежест: 5,6 – 12,0 грама3,1 – 9,5 грама (с помощта на дистанционер за доза)14,3 – 20,7 грама (включително държач за доза)С допълнителна тежест:  10,0 – 16,4 грама7,5 – 13,9 грама (с помощта на дистанционер за доза)18,7 – 25,1 грама (включително държач за доза)

  Монтажен размер на дозата: 12,7 мм (1/2″)

  Терминали:

  Аудио изход: PHONO (RCA) x 1; ЗАЗЕМИТЕЛНА КЛЕМА x 1

  Основни:

  Захранване: AC 220-240 V, 50/60 Hz

  Консумация на енергия:

  11 W (включено захранване)

  0,3 W (изключено захранване)

  Размери (Ш x В x Д):: 453 x 173 x 372 мм

  Тегло: Около 11,5 кг

  Диапазон на  работна температура: 0 °С до +40 °С

  Диапазон на работна влажност: 35% до 80% относителна влажност (без кондензация)

  В комплекта:  Грамофон, подложка за грамофон, калъф против прах, адаптер за 7 инчови плочи, балансьор, допълнителна тежест, разделител за дози, държач за доза, рамо, комплект винтове за доза, PHONO кабел,, PHONO заземителен проводник, захранващ кабел за променлив ток, ръководство на потребителя

Материал/Цвят

Black, Silver

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: