Out of Stock

Подовостоящи Тонколони Elipson Prestige Facet 14F

1290,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: Prestige Facet 14F

 

Prestige Facet 14F гарантират оптимално акустично представяне, а елегантният завършек позволява на високоговорителите да се слеят хармонично с интериора ви.

Описание на Подовостоящи Тонколони Elipson Prestige Facet 14F

Основното качество на Elipson Prestige Facet 14F е в балансираното звучене, което прави перфектни както за винил, така и за цифрова музика.

Elipson Prestige Facet 14F: какво е новото
Elipson Facet 14F са доста различни от своя предшественик, Elipson Prestige 3i. Въпреки че производителят реши да използва отново чифт 6½” драйвери и 0,8” пищялка, те са изпълнени по много по-различен начин. Първо, пищялката вече не е между двата драйвера, а в горната част на високоговорителя, което е обещание за фундаментално различно разположение на звука. Освен това двата 6½” драйвера не са идентични, какъвто беше случаят с Prestige 3i, а кросоувър филтрите са напълно преработени.

Elipson Prestige Facet 14F: нови драйвери
Elipson Facet 14F е 2,5-лентов високоговорител. За разлика от 3-лентов високоговорител, където средният драйвер е филтриран (механично или електронно), за да се предотврати генерирането на ниски честоти, средният драйвер на 2,5-лентов високоговорител не е филтриран и възпроизвежда ниски честоти по подобен начин като бас драйвера (който е филтриран и не възпроизвежда средни честоти). Предимството на този дизайн е, че повърхността на двата 6½” драйвера може да се използва за дифузия на ниски честоти чрез задвижване на значително количество въздух. Следователно честотната характеристика варира от 38Hz до 25kHz (за оценка на чувствителността от 92dB/W/m при 1kHz).
Основната иновация, донесена от Elipson Prestige Facet, е използването на фасети. Около всяка кошница на водача има многоъгълен гумен пръстен. Това са известните фасети, чиято роля е да контролират начина, по който звуковите вълни се разпространяват от тяхната точка на произход.

Elipson Prestige Facet 14F: басрефлексен корпус
Френската марка реши да остане вярна на практиката си да използва резонатори, техника, в която Elipson участва през 50-те години и за която марката притежава много патенти. Широкият, насочен отпред, разширен порт предполага забележителен талант за доставяне на ниски честоти или най-малкото плътен бас дори при висока сила на звука. Големият диаметър на тръбата ви позволява да плъзнете ръката си вътре в порта и да почувствате, че няколко вида амортизиращ материал покриват вътрешността на високоговорителя.
Високоговорителите Elipson Prestige Facet 14F са снабдени с терминали, предназначени да улеснят двойното окабеляване и да позволят двойно усилване (отделно усилване на бас/среден бас драйвер и пищялка). Тези винтови клеми са посребрени за по-добро предаване на високи честоти.

Elipson Prestige Facet 14F: покритие
Предният панел е проектиран с много внимание и е покрит с лъскаво покритие, което дори покрива видимата част на бас-рефлексния порт. Кошниците на водача са заобиколени със същия метал, използван за фазовите тапи с форма на куршум на драйвера за средно бас. Фасетите също представляват привлекателен щрих и ние с радост свалихме магнитната решетка от акустичен плат, за да се насладим напълно на дизайна на Elipson Prestige Facet 14F.
Свързахме Facet 14F към стерео усилвател Hegel H80 и грамофон Elipson Alpha 100 (прочетете нашия тест тук), използвайки кабели Norstone W250 Classic. Слушахме винилови плочи, както и дематериализирана музика във FLAC и DSD с помощта на аудиофилски преносим плейър Onkyo DP-X1.

Elipson Prestige Facet 14F: впечатления от слушане
Звуковият подпис на Elipson Prestige Facet 14F се определя от здрава основа в ниския край на спектъра, добре интегрирани високи и постоянно меко предаване. Elipson твърди, че слушането на тези нови високоговорители не е никак уморително и трябва да признаем, че това е напълно вярно. Независимо от това, изживяването при слушане не е нито ласкаво, нито консенсусно. Не е необходимо да използвате изключително мощен усилвател с Elipson Prestige Facet 14F, за да осигурите убедителен и балансиран звук, дори при ниска сила на звука.
Ниски нива
Ниският диапазон не е трудно да се чуе благодарение на щателно проученото натоварване и широкия преден изстрелващ порт. Веднъж свързан към предусилвателя Graham Slee AMP2 Communicator, кръглият бас на грамофона Elipson Alpha 100 е вярно възстановен.

Средни
Енергията се разпределя по начин, който поставя ниските средни в светлината на прожекторите, което придава много съдържание на вокалите и добавя повече текстура към ударните инструменти. Високочестотният високоговорител се справя много внимателно със своя дял от средните честоти и няма забележимо подчертаване на тоновете. Говорителят е спокоен и осигурява много дълбочина.

Високи нива
Горният край на спектъра е добре интегриран и не е нито сух, нито прекалено ярък, което внася допълнителна дълбочина на звуковата сцена.

Elipson Prestige Facet 14F: заключения
Elipson Prestige Facet 14F без съмнение е много приятен високоговорител, чието основно качество е много приятното разположение на звука, което го прави чудесен избор както за винили, така и за цифрова музика. Всеки стерео усилвател или усилвател за домашно кино, доставящ 30 W или повече, може ефективно да управлява тези високоговорители. Топло и спокойно слушане.

Техническа спецификация на Тонколони Elipson Prestige Facet 14F

Design
Type: 2.5 way
Load: bass reflex
Admissible power: 150 W RMS
Custom-made synthetic rubber speaker surround to limit baffle effect and diffraction
Speakers on specifications
Internal reinforcements
Finish: lacquered front, vinyl box
Colours: black, white, black/walnut

Speakers
Bass: 170 mm
Medium-bass: 170 mm
Tweeter: 25mm

Measures
Frequency response (± 3dB): 38Hz – 25kHz
Sensitivity: 92dB/1W/1m
Impedance: 6 Ohms

connectors
Screw terminals
Silver connectors
Bi-wiring or bi-amplification compatible

General
Dimensions (without stand): W207 x H990 x D329 mm
Dimensions (with stand): L238 x H1011 x D351 mm
Dimensions (with stand and spikes): L238 x H1026 x D351 mm
Weight: 19 kg / With stand: 20.5 kg
Packaging (unit): L315 x H1120 x D400 mm
Weight: 22.6kg

Материал/Цвят

Walnut, Black, White

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Подовостоящи Тонколони Elipson Prestige Facet 14F”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: