Хибриден цифров DAC стерео усилвател NAD C 389

3190,00 лв.

Цена за: брой

Код според производителя: C 389

 

C 389 използва доработената от NAD – Hypex HybridDigital nCore усилвателна технология и 32-bit/384kHz ESS Sabre DAC цифрова секция, която се използвана само в усилвателите от серия Master.

НА СКЛАД

Описание на Хибриден цифров DAC усилвател NAD C 389

NAD C 389 може да служи като крайъгълен камък на една високо производителна аудио система, сега – и за десетилетия напред. Използвайки доказания усилвателен дизайн HybridDigital UcD на NAD и същият цифрово-аналогов преобразувател ESS Sabre използван в аплодирания стрийминг интегриран усилвател NAD M33, C 389 ще достави въздействаща динамика и изискана детайлност от всички ваши източници.

Със своя пълен комплект цифрови и аналогови входове, включително ултра-ниско шумящ грамофонен предусилвател и HDMI eARC вход, C 389 може да приюти всички ваши аудио източници. Освен това, този усилвател разполага с последно поколение на винаги готовата за бъдещето технология Modular Designs Construction на NAD, което прави лесно добавянето на възможности като BluOS стрийминг с висока резолюция и Dirac Live – система за оптимизация според акустиката на помещението.

Мощност и представяне

За над 50 години, марката NAD е синоним на производителност и перфектно съотношение качество-цена, и C 389 продължава тази традиция. Усилвателната част е базирана на специално доработена версия на ефективния дизайн на NAD HybridDigital UcD, с няколко UcD усилвателни модула в балансирана мостова конфигурация и иновативно превключващо се захранване осигуряващо значителен резерв от ток при нужда. C 389 може да достави изключителните 130 вата на канал при продължителна работа, при това с почти неизмерими нива на изкривявания и шум в целия честотен обхват, и до 350 вата на канал моментална мощност за безпроблемна репродукция на музикалните транзиенти.

Цифровата секция използва същият 32-bit/384kHz цифрово-аналогово преобразувател ESS Sabre, който ще откриете и в многократно награждавания интегриран усилвател от Master сериите M33. Известен със своя широк динамичен обхват, ултра-ниски нива на изкривявания и шум и нива на цифрови колебания (jitter) близки до нула, чипа ESS Sabre 9028 позволява на C 389 да достави зашеметяваща яснота и почти холограмна звукова картина от всеки източник.

Готов за бъдещето

NAD представят технологията Modular Design Construction (MDC) през 2006 година – тя позволява на потребителите да добавят нови функции само чрез инсталирането на модул във всеки оборудван с MDC компонент. През 2021 година NAD представят MDC2 – една платформа от ново поколение, напълно готова за бъдещето, позволяваща двупосочна комуникация между модула и компонента.

C 389 идва с два MDC2 слота за разширения, за да може да остане винаги адекватен за бъдещите разработки в аудио-видео технологиите. Първият MDC2 модул на NAD е MDC2 BluOS-D, който доставя BluOS многозонов стрийминг с висока резолюция и Dirac Live.

Модулът MDC2 BluOS-D се свързва с вашата домашна мрежа чрез Wi-Fi или жично чрез Ethernet. Използвайки приложението BluOS Controller на смарт устройство или персонален компютър, вие можете да просвирвате музика от вашете любими стрийминг услуги, както и собствената си музика с C 389. BluOS разполага с вградена поддръжка на повече от 20 услуги, включително и няколко предлагащи аудио без загуби и с висока резолюция, като Amazon Music HD, Deezer, Idagio, Qobuz и Tidal. Както всички BluOS компоненти, така и MDC2 BluOS-D може да декодира и рендерира MQA съдържание за стрийминг с висока резолюция от Tidal. Модулът поддържа и Apple AirPlay 2, Spotify Connect и Tidal Connect, както и гласов контрол от Amazon Alexa и Google Assistant. Когато инсталирате модул MDC2 BluOS-D в C 389, той може да се превърне в част от музикална система в целия ви дом, като системата позволява работа на до 64 зони.

Системата Dirac Live се грижи решаването на най-често срещаните акустичи проблеми като стоящи вълни и отражения от помещението за да трансформира напълно вашето слушателско преживяване. Свържете идващият в комплекта микрофон с USB порта на MDC BluOS-D модула и включете безплатното приложение Dirac Live на вашият телефон, таблет или компютър. Dirac Live ще пусне тестови тонове през вашите озвучителни тела, ще анализира резултатите и след това ще прехвърли компениращи филтри към MDC BluOS-D. Ще се насладите на по-дълбок, по-текстуриран бас, по-прецизна звукова сцена, много по-голяма яснота в средночестотния диапазон и по-акуратен тонален баланс. Благодарение на двупосочната архитектура на MDC2, MDC BluOS-D ще достави тези подобрения за всички изтичници свързани с C 389.

Свържете всичко

C 389 може да приеме всички ваши аналогови и цифрови източници. Опциите за свързване включват два оптични и два коаксиални цифрови входа и два комплекта RCA аналогови линейни входа. Аналоговите входови разполагат с буферирани операционни усилватели с ултра-ниски нива на шум за по-голяма чистота на звука.

За ентусиастите на винилови плочи C 389 разполага с прецизна MM грамофонна секция с акуратна RIAA еквализация, висок толеранс на претоварване и екстремно ниски нива на шум. Грамофонният предусилвател използва иновативна схемотехника, която подтиска инфрасоничния шум, който винаги е наличен при просвирване на плоча, без това да влияе на нискочестотното представяне.

За филми и телевизия C 389 е оборудван с HDMI eARC вход за да можете лесно и удобно да слушате звука на вашия телевизор през висококачествените си озвучителни тела контролирайки силата на звука с дистанционното на телевизора.  Двата изхода за събуфър позволяват на C 389 да бъде сърцето на 2.1 или 2.2-канална система за музика и филми. При инсталацията на MDC2 BluOS-D модул, вие можете да настроите честота на срез на кросоувър в приложението BluOS Controller за перфектно напасване на събуфърите и основните тонколони.

За лично слушане C 389 разполага със собствен слушалков усилвател с ниско изходно съпротивление и възможност за много високи изходни волтажи, което го прави перфектен дори и за най-взискателните студийни слушалки с високо съпротивление.  C 389 идва и с двупосочен Bluetooth, с поддръжка на Qualcomm’s aptX-HD кодек за 24-bit стрийминг от вашите телефон, таблет или компютър, както и за безжично слушане с блутут слушалки и тонколони.

Наистина безвременен

Надграждайки над пет десетилетия от иновации в усилвателните дизайни, интегрираният усилвател NAD C 389 доставя представяне от аудиофилски клас, гъвкава свързаност, водещи в класа си възможности за разширения и ъпгрейди и дългосрочна стойност. Благодарение на прецизният контрол на усилването, схемотехниката с ултра-ниски нива на шум и съвременният усилвателен дизайн C 389 може да възпроизвежда красив и рафиниран звук на сериозни, концертни нива с почти всякакви озвучителни тела. Благодарение на готовата за бъдещето технология MDC2 на NAD от последно поколение, вие можете да разширите вашия C 389 с вълнуващи възможности като многозонов стрийминг и автоматична корекция на звука.

C 389 – легендата на NAD продължава.

Основни характеристики на : NAD C 389
 • Hybrid Digital nCore усилвател
 • Мощност при продължителна работа: 130 вата на канал при 8/4 ома
 • Кратковременна мощност: 210 W на 8 ohms, 300 W на 4 ohms
 • Почти неизмеримо ниски нива на хармонични и интермодални изкривявания
 • Два MDC2 порта за разширяване на функционалността
 • Опционалния модул MDC2 BluOS-D добавя BluOS многозонов стрийминг и Dirac Live корекция според акустиката на помещението
 • Освободен от цифрови колебания (Jitter-free) 32-bit/384kHz ESS Sabre цифрово-аналогов преобразувател
 • Ултра-ниско-шумящ MM грамофонен предусилвател със схемотехника премахваща повърхностния нискочестотен шум от плочите
 • Два оптични и два коаксиални цифрови входа
 • HDMI-eARC вход
 • Два кокмплекта линейни аналогови входа с нискошумящи буфери
 • Speaker A/Speaker B изходи за два чифта тонколони или би-амп
 • Двупосочен aptX-HD Bluetooth
 • Два изхода за събуфър
 • Специален слушалков усилвател
 • Инфрачервено дистанционно
 • 12V спусъчен вхд/изход
 • IR вход/изход
 • RS-232 сериен порт за интеграция в системи за домашна автоматизация
 • Control4, Crestron, RTI, URC, AMX, Savant, Elan сертифициран

 

Техническа спецификация на Хибриден цифров DAC усилвател NAD C 389

PREAMPLIFIER SECTION
LINE INPUT, PRE-OUT (ANALOG BYPASS ON)
THD (20Hz – 20kHz) <0.002 % at 2 V out
Signal-to-Noise Ratio >106dB (IHF; A-weighted, ref. 500 mV out, unity gain)
Channel separation >100dB (1 kHz); >90 dB (10 kHz)
Input Impedance (R and C) 56 kohms + 100 pF
Maximum input signal >4.6 Vrms (ref. 0.1 % THD)
Output impedance Source Z + 320 ohms
Input sensitivity 65mV (ref. 500 mV out, Volume maximum)
Frequency response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Maximum voltage output -IHF load >>5 V (ref. 0.1 % THD)
PHONO INPUT, PRE-OUT (ANALOG BYPASS ON)
THD (20Hz – 20kHz) <0.01% at 2 V out
Signal-to-Noise Ratio >84dB (200 ohms source; A-weighted, ref. 500 mV out)
Input sensitivity 46 kohms/100 pF
Frequency response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Maximum input signal at 1kHz >80 mVrms (ref. 0.1 % THD)
LINE INPUT, HEADPHONE OUT (ANALOG BYPASS ON)
THD (20Hz – 20kHz) <0.005% at 1V out
Signal-to-Noise Ratio >107 dB (32 ohms loads; A-WTD, ref. 1V out, unity gain
Frequency response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Channel separation >62 dB at 1kHz
Output impedance 2.2 Ohms
LINE IN, SPEAKER OUT (ANALOG BYPASS ON)
Continuous output power into 8 ohms and 4 ohms 2 x 130W
THD (20 Hz – 20 kHz) <0.02% (250 mW to 130 W, 8 ohms and 4 ohms)
Signal-to-Noise Ratio >95 dB (A-weighted, 500 mV input, ref. 1 W out in 8 ohms)
Clipping power 150W
IHF dynamic power 210W into 8 ohms
300W into 4 ohms
350W into 2 ohms
Peak output current >26A (in 1 ohm, 1ms)
Damping factor >150 (ref. 8 ohms, 20Hz to 6.5kHz)
Frequency response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Channel separation >90dB (1 kHz)
>75dB (10 kHz)
Input sensitivity (for 130 W in 8 ohms) Line In: 201 mV, Digital In: 10.25% FS
GENERAL SPECIFICATIONS
Supports bit rate/sample rate up to 32 bit/384 kHz
Frequency band 2.402GHz- 2.480GHz
Maximum transmit power (dBm) 7 dBm ± 2 dBm
DIMENSIONS AND WEIGHT
Gross dimensions (W x H x D) 435 x 100 x 390mm (17.1 x 3.9 x 15.4“)
Net Weight 8.7kg (19.1lb)
Shipping weight ~11kg (24.2lb)

Производител

NAD

Отзиви

There are no reviews yet

Add a review
You must be logged in to post a review Log In

Q & A

There are no questions yet

Ask a question

Your question will be answered by a store representative or other customers.

Thank you for the question!

Your question has been received and will be answered soon. Please do not submit the same question again.

Error

Warning

An error occurred when saving your question. Please report it to the website administrator. Additional information:

Add an answer

Thank you for the answer!

Your answer has been received and will be published soon. Please do not submit the same answer again.

Error

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information: