НОВИТЕ БЕЗЖИЧНИ АКТИВНИ СТРИЙМИНГ ТОНКОЛОНИ ОТ PSB – ALPHA iQ

PSB Alpha iQ

PSB представиха новите букшелф безжично свързани активни тонколони с BluOS – Alpha IQ.

Новите  безжични активни стрииминг тонколони от PSB – Alpha iQ са ориентирани към модерните любители на музиката, които искат гъвкава стерео система без ограничението на свързването с кабели.

PSB Alpha IQ

Канадската фирама PSB Speakers отдавна е известна с перфектния дизайн на техните тонколони и сега представя чифт букшелф тонколони превърнати умело в система „ALL IN ONE“ с пълни стрийминг възможности благодарение на BluOS.

PSB Alpha iQ

Състоящият се от две безжични колонки с вградени усилватели, които комуникират по между си безжично, Alpha iQ е подходящ за стаи със среден размер без да има каквито и да е закъснения и латентност, като музиката е в пълен синхрон и яснота на картината независимо от разположението на колонките.

НОВИТЕ БЕЗЖИЧНИ АКТИВНИ СТРИЙМИНГ ТОНКОЛОНИ ОТ PSB - ALPHA iQ - Аудио Арте
Alpha iQ не е само за стрийминг. Основната тонколона има вграден MM фоно предусилвател и RCA конектори плюс заземен терминал, така че феновете на винила могат да свържат и грамофон. HDMI ARC портът ви позволява да ъпгрейднете звука на вашият телевизор и да се насладите на звук със студиино качество. Има и оптичен вход за свързване на дисков плейър или игрова конзола и 3,5 мм допълнителен вход за свързване на аналогови източници.
Alpha iQ има Bluetooth свързаност с поддръжка на висококачествен кодек aptX-HD за безжично възпроизвеждане от смарт устройства. Използвате приложението BluOS, за да възпроизвеждате музикални файлове, съхранени на външно устройство, свързано към USB порта на Alpha iQ.
Комбинираният Optical TOSLINK е и жак за слушалки, което ви позволява да свържете чифт слушалки за слушане до късно вечерта. За подобрен бас има изход за субуфер. Когато е свързан субуфер, можете да използвате приложението BluOS, за да включите нискочестотен филтър за субуфера и високочестотен филтър за основните тонколони – това освобождава Alpha iQ от необходимостта да произвежда дълбоки басови звуци.
BluOS

BluOS мрежовият стриймър осигурява достъп до повече от 20 услуги за стрийминг, включително няколко, които предлагат аудио без загуби и с висока резолюция, като Amazon Music, Deezer, Idagio, Qobuz и Tidal. Alpha iQ поддържа Apple AirPlay 2, така че можете да предавате аудио от всяко приложение на iPhone, iPad или Mac. Spotify Connect и Tidal Connect също се поддържат, така че можете да пуснете музика в приложенията за тези услуги, след което да прехвърлите възпроизвеждането към Alpha iQ.

PSB Alpha iQ има DAC от аудиофилски клас, който поддържа аудио разделителна способност с висока разделителна способност до 24 бита/192kHz и има пълна MQA декодираща способност и възможност за изобразяване за поточно предаване с висока разделителна способност от Tidal. BluOS също ви дава достъп до стотици интернет радиостанции по целия свят, включително Radio Paradise, което предлага четири станции с MQA-кодирана музика с висока резолюция.

Можете да слушате само чрез Alpha iQ или да споделяте музиката си през домашната си мрежа с цели 63 други устройства, поддържащи BluOS.

PSB Alpha iQ
Отличаващ се с елегантен, модерен дизайн, Alpha iQ се предлага в сатенено бяло и сатенено черно. Вътре във всеки корпус има 4-инчов полипропиленов драйвер за средни баси и 0,75-инчов високоговорител с алуминиев купол с неодимов магнит и демпфиране с ферофлуид.
Alpha iQ използва активен кросоувър, базиран на DSP. Както при много дизайни на PSB, пищялката е поставена под високоговорителя. С този дизайн сходимостта между нискочестотен и високочестотен високоговорител остава постоянна, независимо дали седите или стоите прав.
Всеки високоговорител за ниски честоти има свой собствен усилвател от 60 W клас D, а всеки високочестотен със собствен усилвател клас D от 30 W за обща системна мощност от 180 W. Благодарение на своите мощни усилватели, прецизно изчислените фазоинвертори и нискочестотно разширение с DSP, тонколоните Alpha iQ на PSB осигуряват бас, който напълно опровергава малкия им размер.
BluOS APPS Download
Налично за Android, iOS, macOS и Windows, интуитивното приложение BluOS ви позволява да контролирате всеки аспект от работата на Alpha iQ. Удобните сензорни контроли в горната част на основната тонколона ви позволяват да регулирате силата на звука и да поставяте на пауза и възобновявате възпроизвеждането.
Можете също да контролирате възпроизвеждането с глас, като използвате Amazon Alexa, Google Assistant и Apple Siri (чрез AirPlay 2). Активните тонколони Alpha iQ BluOS на PSB могат да бъдат интегрирани и в популярни интелигентни домашни системи като Control4, Crestron, ELAN, RTI и URC. 
 
Наистина, Alpha iQ на PSB поставя нов стандарт за модерно, безпроблемно, аудиофилско слушане. Това е красив звук, направен просто.
 
Очаквайте скоро PSB Alpha iQ и в нашия шоурум!
Заповядайте за да чуете и видите всички продукти на марката PSB, както и на всички други марки представяни от АудиоАрте.
 
За консултаций звънете на посочените телефони:
GSM: 0876 641 116
тел.: 02 964 11 15

Препоръчани статии

Все още няма коментар, споделете вашето мнение в полето за коментари по-долу!


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *