Onkyo TX-RZ70 ви дава 11.2 канала и пълен Dirac Live за под 7000 лева

Колегите от AUDIOHOLICS с ревю на ONKYO TX-RZ70.

Onkyo TX-RZ70

Първоначален преглед


     Integra и Pioneer Elite вече обявиха новите си флагмански AV ресивери, така че беше само въпрос на време Onkyo да направи същото. Новият 11.2-канален Onkyo TX-RZ70 (6490 лева) е сред първата партида продукти, пуснати на пазара, откакто Premium Audio Company — дъщерно дружество на Voxx International — закупи марката Onkyo през 2021 г. (Premium Audio Company също притежава подразделението за домашно забавление на Pioneer, заедно с Integra, Klipsch, Jamo и германските компании за тонколони HECO и Magnat.) Според PAC, новият флагман на Onkyo е плод на сътрудничество между Onkyo Japan и неговата нова компания майка, която се стреми да „запази и прегърне експертния опит и десетилетия на институционални познания на инженерите в (Onkyo) технологичния център в Осака.“
Попради това, че ONKYO TX-RZ70 е по ефтин, той е дългоочакван продукт за AV ентусиастите, които искат да създадат 11.2CH система за кино. По-скъпите модели на Pioneer и Integra предлагат няколко допълнителни функции, включително XLR свързаност и допълнителни изходи за субуфер (въпреки че и трите приемника имат максимум 2 независими субуфера, като Pioneer и Integra предлагат допълнителни 2 изхода, свързани паралелно). За средния потребител на AVR със система за всекидневна, тези допълнителни функции може да не си струват допълнителните пари.
Флагмана Onkyo TX-RZ70 AVR е един от първите проекти, върху които нашият екип за разработка на продукти на PAC е работил със съществуващия инженерен екип на Onkyo, и представлява нов стандарт на производителност в своя клас.
— Роб Стендли, старши вицепрезидент на глобалните марки – Elite, Pioneer, Integra и Onkyo
Onkyo казват, че TX-RZ70 AVR „осигурява звездна аудио производителност и обработка на студиино ниво за фанатиците на музика, домашно кино и игри“ и, че е „напълнен с най-модерните завладяващи аудио технологии“. В основата си TX-RZ70 е THX Select-сертифициран 11.2-канален ресивер с мощност 140 вата на канал. (Забавен факт: Onkyo пусна първия в света THX-сертифициран AVR през 1993 г.)

Повече на : Audiochlics

Препоръчани статии

Все още няма коментар, споделете вашето мнение в полето за коментари по-долу!


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *